Zelf een baby ledikant maken kan je veel geld besparen.  Dat is misschien ook het idee wat jij hebt als je deze pagina hebt gevonden. 

En is het moeilijk om zelf een bed voor kleine kinderen te maken? Nee, ook dit kan je zelf als je een beetje doe-het-zelf vaardigheden hebt. Jij staat waarschijnlijk op het punt om zelf aan de slag te gaan, maar zoekt nog goede bouwtekeningen voor een ledikant of bed. 

Dan heb je in ieder geval de juiste pagina gevonden. Op deze pagina kun je namelijk lezen welke ledikanten voor kinderen er allemaal zelf gemaakt kunnen worden.

[share_box]Een baby ledikant van hout maken met een bouwtekening

Goed, voordat ik je ga vertellen waar je de bouwtekeningen kunt downloaden, wil ik je eerst laten zien wat er allemaal mogelijk is. Er zijn namelijk verschillende benamingen voor deze projecten. 

Naast baby ledikant kun je het ook een baby wieg noemen. De stappen om d'r zelf eentje te maken zijn niet heel lastig. Wanneer je eenmaal toegang hebt tot de juiste bouwtekeningen, is het een kwestie van hout bestellen, op maat zagen en stap-voor-stap in elkaar schroeven. 

Co-sleeper 

Een baby co-sleeper is dus een soort ledikant die je aan je eigen bed kunt schuiven. Het is bedoeld voor jonge baby's. Ook dit is dus zelf te maken met een paar tientjes aan hout. Let er natuurlijk wel even op dat de boel mooi afgeschuurd is. 

baby co sleeper zelf maken

Baby wiegje

Ben jij op zoek naar een baby wieg bouwtekening? Nou, dan heb ik goed nieuws voor je. Ook dit project staan namelijk in het ledengedeelte van Fred.  Het is een project met veel klein zaag werk waarbij een figuurzaag ook wel handig is. 

baby wiegje bouwtekening pdf

Accessoires voor bij het wiegje of ledikant

De wiegjes en ledikanten die je kunt maken hebben een lengte van 80 cm. Dit is niet voor niets gedaan. 

Babymatrassen hebben namelijk ook deze lengte (80 of 90 cm). Dit is natuurlijk wel belangrijk om te weten voordat je aan de slag gaat met dit project. 

>> Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid van bijpassende babymatrassen op bol.com

Op de bol.com website staan ook nog veel andere populaire accessoires voor ledikanten en wiegjes tegen hele goede prijzen. 

Andere ledikanten van steigerhout die je zelf kunt maken

Naast wiegjes en ledikanten voor baby's, gaan veel klussers later ook aan de slag met bedden voor zichzelf. Wanneer de kinderen wat ouder worden zijn ze natuurlijk ook nieuwe bedden nodig. 

In het bouwtekeningen pakket van Fred staan enorm veel verschillende bedden voor kinderen én volwassenen. Er staan zelf bouwtekeningen van complete stapelbedden in. Hieronder een greep uit de populairste bouwtekeningen.

Boomhut-bedden, stapelbedden, ledikanten en meer

bouwtekening boomhut bed kinderen pdf

Boomhutbed steigerhout B900 L2000

kinderbed steigerhout bouwtekening pdf

Kinderbed steigerhout-B=550xL=1100

Eenpersoons kajuitbed matras B900 L2000-Steigerhout

Eenpersoons kajuitbed B900 L2000-Steigerhout

Toegang tot deze bouwtekening krijg je door eenmalig het bouwtekeningen pakket aan te schaffen.

Wanneer de kinderen wat groter worden, kun je hier dus ook vrij simpel ledikanten voor maken. Deze ledikanten zijn kwalitatief ook nog eens beter (vooral sterker). 

Alle ledikant en bed bouwtekeningen direct downloaden? 

Op deze pagina heb je gezien wat er allemaal mogelijk is. Er zijn meer dan genoeg waardevolle bouwtekeningen. Sterker nog, de categorie bedden is één van de grootsten binnen het pakket.

Nu kan het zijn dat jij het liefst vandaag nog begint met één van deze projecten. Daarom wil ik het nog even met je hebben over Freds Bouwtekeningen.

Dit is het pakket met een ledengedeelte waarbinnen je alle bouwtekeningen direct in PDF kunt downloaden. Het grote voordeel hiervan is, dat je dus nooit meer hoeft te zoeken naar geschikte bouwtekeningen voor je volgende project. Inmiddels zijn al meer dan 23000 klussers in de Benelux lid.

>> Kijk snel op deze tijdelijke kortingspagina & krijg toegang tot duizenden klusprojecten.Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout