Bouwtekening goedkoop kippenhok – Is de kippengids een goede keuze?

houten plantenbak maken
Houten Plantenbak Maken? Bouwtekening en Tips!
29 juni 2017
houten letters maken bouwtekeningen
Houten letters maken? Zo kun jij dit makkelijk zelf doen!
9 juli 2017
Laat alles zien

Bouwtekening goedkoop kippenhok – Is de kippengids een goede keuze?

brahma kip kippenhok

Ik was opzoek naar een bouwtekening voor een goedkoop kippenhok. Is de kippengids echt zo goed als iedereen beweert? Of kun je beter je geld in je zak houden? Ik zocht het voor je uit!

Een bouwtekening voor een goedkoop kippenhok klinkt natuurlijk leuk, maar is de kippengids het ook daadwerkelijk een "gids"?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat jij je hetzelfde afvraagt. Je hebt vast nog twijfels of je de kippengids van Fred Schouten nou moet kopen of niet.

Een paar maanden geleden was ik zelf toe aan een nieuw kippenhok. Ik besloot om met een kippenhok bouwtekening uit de kippengids aan de slag te gaan. Ik was benieuwd en kon mijn nieuwsgierigheid niet inhouden.

Benieuwd naam mijn ervaringen en eerlijke review van de kippengids? Lees dan snel verder!

Wie is Fred Schouten?

Fred Schouten is de maker van de bouwtekeningen voor kippenhokken en ook bedenker van de kippengids.

Fred is zeker geen onbekende in de wereld van klussers en bouwtekeningen. Zo is Fred voornamelijk bekent van Freds bouwtekeningen pakket; waar ik wel eens eerder een review over heb geschreven op deze website.

Fred heeft zich de afgelopen jaren enorm veel bezig gehouden met bouwtekeningen, en alles wat hierbij komt kijken. Hij heeft hiermee ook een grote naam op het internet mee opgebouwd.

Wel moet ik zeggen dat ik vermoed dat Fred niet zijn echte naam is. Dit is natuurlijk niet erg, zolang de producten maar goed zijn. Verwacht dus niet dat je echt contact krijgt met Fred, maar met een van zijn medewerkers.

Wat is de kippengids?

De kippengids is een handboek om zelf een kippenhok te maken. Het is een digitaal handboek van ongeveer 120 pagina's met een bouwtekening kippenhok verzameling.

Er zijn in Nederland veel klussers die hun eigen kippenhok zo goedkoop mogelijk willen maken.Daarom heeft Fred dus besloten om de kippengids te maken. Hij zag dat het aanbod wat aan de wensen overliet.

Naast bouwtekeningen van goedkope kippenhokken staat er ook wat algemene informatie in over vergunningen en dergelijke. Ook staan er bouwtekeningen in van kippenrennen, een hooiberg, voederbakken en zitstokken. Dat is wel zo handig als je een goedkoop kippenhok wilt maken!

Voor wie is de kippengids?

Het mooie van de kippengids is dat het digitaal is. Je kunt dus direct aan de slag en niet eerst hoeft te wachten voordat er een boek door je bus valt.

Je mag alle bouwtekeningen zo vaak je maar wilt uitprinten en downloaden en hebt levenslang toegang. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een tablet of smartphone wilt gebruikten bij het klussen, dan heb je de kippengids ook direct bij de hand.

Ik heb zelf de kippengids gebruikt met mijn iPad en het was makkelijk werken. Wel even uitkijken dat je er niet met de zaag overheen gaat natuurlijk.

De kippengids is dus voor mensen die direct aan de slag willen met een bouwtekening voor een kippenhok en zo goedkoop mogelijk uit willen zijn.

Wat gebeurd er nadat ik betaald heb?

Voordat ik je mijn ervaringen met de kippengids ga vertellen, zal ik je eerste even vertellen wat er precies na betaling gebeurd. Er zijn namelijk best veel mensen die dit wilden weten.

Nadat je betaald hebt krijg je direct per mail een bevestiging en daarna de kippengids met de bouwtekeningen voor de kippenhokken toegestuurd. Je hebt dus direct toegang tot waar je voor betaald hebt.

Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld het kopen van ebooks op bol.com. Je kunt dus direct aan de slag mat kippenhok maken!

Mijn eerlijke Kippengids review, mening en ervaringen

In dit hoofdstuk zal ik je vertellen wat mijn ervaringen zijn met een bouwtekening kippenhok uit de kippengids en de andere informatie.

Kippengids & Inhoud

Als eerste wil ik iets zeggen over de opbouw van de kippengids. De bouwtekeningen om een kippenhok te maken staan allemaal onder een andere naam vermeld. De opbouw is duidelijk en alles ziet er mooi en verzorgt uit.

Nu zal ik je vertellen wat er nu allemaal in de kippengids staat. De kippengids begint met een inhoudsopgave waar alles duidelijk onder elkaar staat. Hierna kun je vrij kort iets lezen over vergunningen die je eventueel nodig bent voor het maken van een kippenhok.

In totaal staan er 10 bouwtekeningen van kippenhokken in (A t/,J), een kippenhok met ren, een kippenflat en een kippen hooiberg, een kippenren type A en B en dan volgen de bouwtekeningen van voederbakken en zitstokken.

 

Bouwtekening goedkoop kippenhok in de kippengids?

Als je op zoek bent naar een bouwtekening voor een goedkoop kippenhok zal je waarschijnlijk net als ik aangenaam verrast zijn. Het kippenhok bouwen zou echter, zelfs met een enorm goede bouwtekening, nog niet vanzelf gaan.

Met de stap-voor-stap instructies en materialen lijst was ik zo klaar met de voorbereidingen. De gebruikte materialen waren ook allemaal verkrijgbaar via de bouwmarkt of houthandel.

Er wordt ook aangeraden met goed gereedschap aan de slag te gaan, om zo nog sneller en goedkoper uit de zijn.

Kippengids prijs

De Kippengids kost 17,- euro, en dat is op zich niet veel geld. Voor de 17.- euro krijg je dus ook ongeveer ook 17 bouwtekeningen van kippenhokken, kippenrennen, voederbakken en zitstokken.

Ik weet zeker dat je alleen al door het maken van de kippen voederbak dit geld er eigenlijk al weer uit hebt.

Een kippenhok zelf maken met een bouwtekening is een project wat veel geld kan besparen. De prijs is ook redelijk omdat losse bouwtekeningen van kippenhokken vaak minimaal een tientje per stuk kosten. Met de kippengids gaat dit terug naar een euro per stuk.

2 Comments

  1. […] bouwtekening komt uit de Kippengids, een handboek voor de echte kippen doe-het-zelver. Door de verschillende bouwtekeningen van […]

  2. […] is zeker geen onbekende in de klussers wereld. Hij is onder andere bekent van de zeer populaire Kippengids. Met deze gids helpt hij al een tijdje klussers die specifiek van plan zijn om een kippenhok of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Gratis Bouwtekening (PDF)