Bureau steigerhout maken? Vergeet dit niet!

tv meubel steigerhout
Tv meubel steigerhout maken? – Is het kijken wel waard!
8 januari 2017
Steigerhout bed maken? Makkelijker dan je denkt!
16 januari 2017
Laat alles zien

Bureau steigerhout maken? Vergeet dit niet!

Met een bureau steigerhout (met gebruikt en/ of behandeld steigerhout) is het geen enkel probleem als je een keer iets omstoot.

Gebruikt steigerhout is door het in weer en wind staan bestand geworden tegen vocht. Om helemaal een onderhoudsvrij bureau zelf te maken kun je het hout nog behandelen met bijvoorbeeld beits. Omdat een bureau van steigerhout al een robuuste look heeft maakt het ook niet veel uit als je een keer met je bureau stoel uitschiet.

Bureau’s van andere materiaal gaan dan direct breken of scheuren. Hierdoor is direct het hele uiterlijk verpest.

 

 

Wat willen we met ons bureau van steigerhout?

Om te beginnen met het maken van je eigen bureau, moet je een aantal zaken even op papier zetten. Dit zijn natuurlijk punten die je bij elk houtbouw klus project zou kunnen gebruiken.

Een bureau is echter toch wel even iets anders dan bijvoorbeeld een tv meubel van steigerhout. Een bureau heeft natuurlijk een heel ander doel. Dit doel moet goed duidelijk zijn voordat je begint met bouwen.

Belangrijk is, om rekening te houden met je omgeving voordat je gaat bouwen. Waar ga je het bureau neerzetten? Je zult niet de eerste klussers zijn die iets met volle passie maakt, om er vervolgens achter te komen dat het meubel nergens past …

Het mag niet te groot zijn voor de ruimte en mag niet te laag zijn voor bijvoorbeeld die mooie bureaustoel die je nog gaat kopen!

 

Hoe groot ga je je bureau maken?

Verder moet je rekening gaan houden met alles wat er op het bureau moet komen te staan. Heb je bijvoorbeeld meerdere schermen?
Dan kun je wel is iets meer ruimte nodig zijn! Voor meerdere beeldschermen moet je misschien ook rekening houden met die “monitor arm” die je in de toekomst wil gaan installeren.

Een monitor arm is een soort beugel die de monitoren van het bureau af tilt. Zo zijn de monitoren vrij van het bureaublad zelf, en heb je dus meer ruimte voor toetsenbord en muis! Ik heb zelf gemerkt dat het bureau ook een stuk makkelijker schoon te maken en te houden is met een monitor arm!

De voet van de monitor zit gewoon niet meer in de weg. Als je laatste moet je rekening houden met de eventuele kast ruimte die je wil hebben in je bureau. Wil je je gehele “oude boekhouding” er in in opslaan?

 

Welke materialen passen bij die plek?

Nadat je voor jezelf ongeveer weet waar het het bureau wilt gaan neerzetten, kun je verder. Nu kun je bepalen van welk materialen je het bureau wilt maken.

Je gaat natuurlijk steigerhout gebruiken. Denk na over het soort steigerhout en laat het behandelen (of behandel) het na de plek waar het bureau komt te staan.
Heb je bijvoorbeeld kinderen en komt het bureau in de huiskamer? Dan moet je een andere afwerking gebruiken dan een bureau op een werkkamer van een alleenstaande man

 

bureau steigerhout maken materialen

 

Ook populair is steigerhout te combineren met steigerbuis. De poten van steigerbuis geven een erg moderne industriële look. Als je een steigerhouten bureau met steigerbuis wilt maken, moet je zeker even verder lezen. Ik weet hier namelijk een goede bouwtekening voor.

 

 

Iets voor jou? Fred heeft veel bureau steigerhout bouwtekeningen

Er zijn natuurlijk meerde bouwtekeningen beschikbaar op het internet. Ik zat ook ooit in de positie dat ik soms dagen aan het zoeken was naar een gratis bouwtekening van een bureau of een andere meubel.

Sinds ik echter Freds bouwtekeningen pakket gebruik (lees hier mijn review), is dit niet meer nodig. Ik heb de kosten van dit pakket er alleen al uit door mijn eigen bureau te maken (en niet te kopen).

In het pakket staan ook meerdere bouwtekeningen voor bureau’s, zowel met als zonder steigerbuis. Om dit je te laten zien zie je hieronder wat afbeeldingen van de bouwtekeningen.

Er staan ook bouwtekeningen in van tafels en stoelen, deze zou je eventueel ook bij je bureau kunnen gebruiken!

Bureau steigerbuis bouwtekening

Al vele klussers hebben met onderstaande bouwtekening bureau met steigerbuis zelf een mooie werkplek gemaakt. Het is een bureau met poten van steigerbuis en een opbergkast. Het is niet echt een makkelijk project. Maar met een beste dosis motivatie en de bouwtekeningen van Fred gaat het je zeker lukken!

Wil je je eigen draai aan het bureau geven? Let dan goed op de maten, zorg dat alles nog in verhouding loopt.

 

Direct toegang tot alle bouwtekeningen!

 

bureau steigerhout maken steigerbuizen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Bouwtekeningen (PDF)