Met een bureau van steigerhout is het geen enkel probleem als je een keer iets omstoot.

Gebruikt steigerhout is namelijk door het in weer en wind staan bestand geworden tegen vocht. 

Om helemaal een onderhoudsvrij bureau zelf te maken kun je het hout nog behandelen met bijvoorbeeld beits.

Omdat een bureau van steigerhout al een robuuste look heeft maakt het ook niet veel uit als je een keer met je bureau stoel uitschiet.

Op deze pagina zal ik je vertellen hoe jij zelf een mooi bureau van steigerhout kunt gaan maken. Lees dus snel even verder!

Doe-het-zelf Bureau 

Om te beginnen met het maken van je eigen bureau, zijn er een aantal aandachtspunten.

Dit zijn punten die je bij elk houtbouw klusproject zou kunnen gebruiken. Een bureau is echter toch wel iets anders dan bijvoorbeeld een tv meubel van steigerhout.

Het is namelijk belangrijk dat de hoogte en de afmetingen van je werkblad/ toplaag goed én toekomstbestendig zijn. Belangrijk is ook om rekening te houden met je omgeving voordat je gaat bouwen. 

Waar ga je het bureau neerzetten? 

Je zult niet de eerste klussers zijn die iets met volle passie maakt, om er vervolgens achter te komen dat het meubel nergens past of niet mooi lijkt.

Soorten Bureaus met voorbeelden

Laat ik je nu vertellen welke bureaus je allemaal zelf kunt gaan maken.

Fred heeft namelijk verschillende bouwtekeningen beschikbaar voor bureaus van steigerhout.

Zoals je op onderstaand screenshot ziet (zoek functie binnen Freds Bouwtekeningen) zijn de de populairste tekeningen in het pakket. 

  • Bureau met boorden (dus met laden links, en dicht)
  • Bureau Type A (heeft alleen een plank  in de lengte onder werkblad)
  • Bureau steigerbuis, met of zonder opbergkast (poten van steigerbuis)
  • Bureau met stalen poten
bureau steigerhout bouwtekeningen freds bouwtekeningen

Ook populair is steigerhout te combineren met steigerbuis. De poten van steigerbuis geven een erg moderne industriële look.

Al vele klussers hebben met onderstaande bouwtekening bureau met steigerbuis zelf een mooie werkplek gemaakt.

Het is een bureau met poten van steigerbuis en een opbergkast. Naast de bouwtekeningen voor de steigerhout variant, is deze ook met eiken te maken (wel beetje duurder :P)

bureau steigerhout maken steigerbuizen

Afmetingen & Materiaal Van Het Houten Bureau

Verder moet je rekening gaan houden met alles wat er op het bureau moet komen te staan. Heb je bijvoorbeeld meerdere schermen?

Dan kun je wel is iets meer ruimte nodig zijn! Voor meerdere beeldschermen moet je misschien ook rekening houden met die "monitor arm" die je in de toekomst wil gaan installeren.

Een monitor arm is een soort beugel die de monitoren van het bureau af tilt. Zo zijn de monitoren vrij van het bureaublad zelf, en heb je dus meer ruimte voor toetsenbord en muis.

 Ik heb zelf gemerkt dat het bureau ook een stuk makkelijker schoon te maken en te houden is met een monitor arm. De voet van de monitor zit gewoon niet meer in de weg.

Als je laatste moet je rekening houden met de eventuele kast ruimte die je wil hebben in je bureau. 

Materiaalkeuze

Nadat je voor jezelf ongeveer weet waar het het bureau wilt gaan neerzetten, kun je verder. Nu kun je bepalen van welk materialen je het bureau wilt maken.

Je gaat natuurlijk steigerhout gebruiken. Denk na over het soort steigerhout en laat het behandelen (of behandel) het na de plek waar het bureau komt te staan.

Heb je bijvoorbeeld kinderen en komt het bureau in de huiskamer? Dan moet je een andere afwerking gebruiken dan een bureau op een werkkamer van een alleenstaande man

Bureau Steigerhout Bouwtekeningen Downloads (PDF)

Er zijn natuurlijk meerde bouwtekeningen beschikbaar op het internet.

 Ik zat ook ooit in de positie dat ik soms dagen aan het zoeken was naar een gratis bouwtekening van een bureau of een andere meubel.

Sinds ik echter Freds bouwtekeningen gebruik is dit niet meer nodig. Zoals je hierboven hebt kunnen zien is er ook een hele handige zoekfunctie. Dit zorgt er voordat je binnen enkele minuten over de juiste bouwtekeningen kunt beschikken.

Naast bureau's, staan ook bouwtekeningen in van tafels en stoelen en nog veel meer...  

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Krijg Nu Direct Toegang tot 10.000 BouwtekeningenAndere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout