Wil jij zelf een hooiruif maken? Wanneer jij op deze pagina bent terecht gekomen is die kans wel aanwezig.

Misschien heb je al even rond gekeken maar heb je nog geen geschikte bouwtekeningen voor een hooiruif kunnen vinden. Dat is ook niet zo gek, de bouwtekeningen zijn namelijk nog niet zo lang geleden gemaakt. (zomer 2017)

Ik weet hoe jij ook in het bezit kunt komen van verschillende bouwtekeningen van een mooi hooiruif. Lees dus snel even verder!

[share_box]

 

 

Een Hooiruif zelf maken

Zoals je zeer waarschijnlijk al weet wordt een hooiruif gebruikt voor het bijvoeren van hooit of kuilgras.

Een vaak gebruikt ander woord voor hooiruif is ook wel ronde ruif voor hooibalen of voerruif. Ook het Engelse woord “slowfeeder” wordt steeds meer gebruikt in Nederland. 

Het is een mooi project voor klussers in het bezit van bijvoorbeeld paarden, geiten of schapen. Ook voor een konijnenhok buiten is een hooiruif vaak gebruikt, deze zijn natuurlijk een stuk kleiner dan de hooiruif waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Een lucratief project om dat je zomaar in één klap een paar honderd euro kun besparen. 

Materialen

Een hooiruif van hout wordt meestal gemaakt van geïmpregneerd vuren hout. Op de materialenlijst op een professionele bouwtekening staat het soort hout dat het meest gebruikt is ook vermeld. 

Verder kun je voor het dat verschillende materialen gebruiken. Je kunt kiezen voor pan-latjes, om er vervolgens dakpannen of bitumen platen op te leggen. Een loodafdekking is ook mooi en duurzaam.

 

Hooiruif maken: Bouwtekening & Bouwplan

De meeste hooiruiven die je vandaag de dag kunt kopen zijn van staal. Op veel plekken waar schapen, geiten of paarden staan is zo’n stalen geraamte helaas niet om aan te zien. 

Gelukkig kun je er ook één zelf van hout maken. Fred heeft namelijk in de zomer van 2017 eindelijk “Bouwtekening hooiruif pdf” toegevoegd aan zijn bouwtekeningenpakket.

Hooiruif van hout tekening pdf

Hieronder zie je de bouwtekening hooiruif, zoals deze in Freds Bouwtekeningen pakket staat. Door het zelf maken van deze hooiruif bespaar je snel rond de 200,- euro. 

Voor de doorgewinterde echte klussers is dit project niet heel moeilijk. Je kunt deze hooiruif zelf kleiner of groter maken door de maatvoering op de tekening aan te passen.

 

hooiruif maken tekening pdf download
De bouwtekening geeft stap-voor-stap aan hoe je de hooiruif moet bouwen …
hooiruif bouwtekening pdf download
Hooiruif tekening (hout) – Freds Bouwtekeningen Pakket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bouwtekeningen NU Downloaden

Hooiruif van staal tekening pdf

Ik wil je toch ook nog even laten weten over deze bouwtekening, welke ook in het pakket zit. 

Vanwege de grote vraag naar verschillende hooiruiven heeft Fred er ook een gemaakt van staal.  Deze hooiruif van staal is een stukje kleiner dan die van hout en zie je vaak terug als hooiruif voor geiten. 

hooiruif bouwtekening pdf download
Hooiruif tekening (staal) pdf – Freds Bouwtekeningen pakket

Stalen hooiruiven zijn een stuk duurder in aanschaf (rond de 600,- euro), des te meer reden voor klussers om zelf aan de slag te gaan. Met wat creativiteit kun je zo een paar honderd euro besparen

 

Direct toegang tot de Hooiruif maken bouwtekeningen?

Op deze pagina heb ik al aangegeven dat je de hooidruif bouwtekening sinds kort kunt vinden in Freds Bouwtekeningen Pakket. Een pakket waar inmiddels duizenden klussers met veel succes en plezier gebruik van maken.

Deze leden hebben allemaal één ding gemeen; ze hoeven nooit meer te zoeken naar bouwtekeningen.

In plaats van het eindeloos zoeken naar bouwtekeningen op het internet gaan ze gewoon naar het leden  gedeelte van Fred en downloaden de bouwtekening van een houtbouwproject naar keus – én kunnen direct aan de slag.

Ook lid worden van? Via onderstaande knop ga je direct naar de speciale kortingspagina.

Bouwtekeningen NU Downloaden


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout