• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Handig
  • /
  • Houten Garagedeuren Maken? Download Hier Bouwtekeningen!

Wil jij zelf houten garagedeuren maken?

Grote kans dat je dit van plant bent als je op deze pagina bent terecht gekomen. Misschien ben je wel opzoek naar meer informatie, zodat je zelf aan de slag kunt.

Het kan ook zijn dat je al in de startblokken staat en alleen nog op zoek bent naar een geschikte bouwtekening om de garagedeuren te maken.

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen waar je een professionele garagedeur kunt downloaden en waar je op moet letter bij deze klus.  Ik heb inmiddels al meerde garagedeuren gemaakt, dus ik kan je er van alles over vertellen. Lees dus snel even verder!

 

[share_box]

 

 

Zelf openslaande garagedeuren maken

Wat je veel ziet in Nederland zijn openslaande garagedeuren. Ze zijn praktisch, robuust en niet erg moeilijk om te maken met een goede bouwtekening. 

Openslaande garagedeuren worden ook wel een dubbele garagedeur genoemd in de kluswereld. 

 

 

 

Op de bovenstaande foto zie je een mooi voorbeeld van welbekende dubbele openstaande garagedeuren die zelf zijn gemaakt door een echte klusser.

 

Van welke houtsoort moet ik houten garagedeuren maken?

De meestgebruikte bouwtekening (zie waar je deze kunt downloaden onder aan de pagina) gebruikt eikenhout voor de constructie voor deuren. 

Eikenhout is robuust en sluit goed af en is dus ideaal voor het maken van houten garagedeuren. Andere hout gebruiken kan ook, maar dan is je deur minder sterk. 

Let altijd op dat het hout goed voorbewerkt is zodat het het goed bestand is tegen vocht en andere weersinvloeden.

Wat zijn goede alternatieven?

Als je geen openslaande garagedeuren maken wilt, kun je kijken naar een poortdeur constructie. Ook hiervan zijn goede bouwtekeningen beschikbaar.

In ons artikel over poortdeur maken kun je hier meer over lezen. 

 

Houten garagedeuren kosten

Hoeveel gaat me dit nu kosten? Vraag jij je zelf waarschijnlijk af. Dit hangt af van het soort hout dat je gaat gebruiken. Het mooiste materiaal voor een deur vind ik zelf eikenhout. Hierop zijn ook de meeste bouwtekeningen gebaseerd. 

Ik wil je dan ook adviseren om te ook te gaan gebruiken. Wat je het beste kunt doen om de kosten lager te houden is opzoek te gaan naar gebruikt materiaal.

Dit kan zo maar 80% op de totaalprijs schelen. 

Houten garagedeuren kosten wanneer je deze laat maken natuurlijk veel meer dan wanneer je zelf aan de slag gaat. 

 

Bouwtekening houten garagedeuren download (pdf)

Nu je weet wat er allemaal komt kijken bij het zelf houten garagedeuren maken kun je aan de slag. 

Het enige wat je nog moet doen is toegang krijgen tot de bouwtekeningen. Ik zal je dan nu ook vertellen waar ik de bouwtekeningen voor mij doe-het-zelf klussen download. 

Ik ben inmiddels al weer een tijdje lid van Freds Bouwtekeningen. In dit pakket staan ook de bouwtekeningen voor de houten garagedeuren. Hieronder zie je de eerste pagina van de tekening. 

Wil jij ook toegang tot deze bouwtekeningen?

Klik dan even op de tekening of knop hier onder en ga direct naar de speciale kortingspagina.

Ja, ik wil DIRECT toegang tot de Bouwtekeningen!


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout