• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Meubilair
  • /
  • Houten picknick tafel zelf maken? De populairste tekeningen op een rij!

Wil jij zelf een picknick tafel maken? Die kans is heel goed aanwezig als je op deze pagina bent beland.

Misschien ben je wel via Google gaan zoeken naar doe-het-zelf picknick tafel bouwtekeningen, en ben je zodoende op deze pagina terecht gekomen.

Het kan ook zijn dat je op deze website bent voor wat inspiratie, en dit project je wel wat lijkt. Een picknick tafel in de tuin is vrij ideaal. Je kunt er aan werken eten of gewoon een glas wijn aan drinken.

Ik zal je op deze pagina vertellen waar je op moet letten bij deze klus, en natuurlijk welke tekeningen het populairst zijn. Lees dus vooral even verder als ook jij, binnenkort een zelfgemaakte picknick tafel in je tuin wilt hebben!

[share_box]

 

 

Doe het zelf picknicktafel maken vs een normale tafel

Het kan zijn dat je nog een beetje twijfelt over tussen het maken van een picknick tafel of een normale tafel. 

Een picknick tafel is zeker een wat moeilijker doe-het-zelf project en kan nog best een uitdaging zijn voor de beginnende klusser. Een normale tafel daarin tegen, is een fluitje van een cent met de juiste bouwtekening. 

Bij een picknick tafel moet je als het ware twee verschillende verdiepingen maken. Een zit gedeelte en het tafel top gedeelte. Hierdoor ben je wat meer hout nodig, en zal een picknick tafel dus wat meer kosten om te maken.

 

bureau steigerhout bouwtekening downloaden
Een normale tafel is een stukje makkelijker…

 

Sinds het voorjaar van 2017 is er ook een bouwtekeningen van een inklapbare picknickbank beschikbaar. Deze picknick tafel ging viraal via Facebook en is in de zomer meer dan 5000 keer gedownload.

Je hebt misschien al door dat dit niet echt een beginners projectje is. Er zijn namelijk wel veel bewegende delen. Toch is het niet onmogelijk met een gedegen voorbereiding, en je de stappen op de bouwtekening maar volgt.

Het kan zijn dat dit project je ook wel interessant lijkt, daarom zal ik hem ook hieronder ook even in het  rijtje van de populairste tafels zetten.

Houtsoort

Een picknick tafel plaats je natuurlijk buiten. Het is daarom belangrijk dat je het hout weerbestendig maakt. Meestal kiezen klussers er dan ook voor om geïmpregneerd vuren hout te gebruiken voor dit picknick tafel doe het zelf project

Zo weet je zeker dat de tafel een tijdje mee kan. Mocht de tafel helemaal vol in de elementen staan is verven ook aan te raden.

 

Zelf picknick tafel maken kosten

Eén ding is al zeker: zelf een picknick tafel maken is een stuk voordeliger dan er eentje kopen. Voor een mooie picknick tafel ben je namelijk al snel minimaal 200,- euro kwijt.

Wanneer je normaal hout kiest voor deze klus ben je zo’n 50,- euro aan materiaal kwijt. Je hebt dan misschien ook wel door waarom in een enorme liefhebber om zelf mijn tuinmeubels te maken. 

Op langer termijn kun je namelijk honderden euro’s mee besparen. Stel je is voor wat je daarmee kun doen…

 

Dit zijn de populairste picknick tafel bouwtekeningen 

Recentelijk zijn er enorm veel mooie picknick bouwtekeningen bij gekomen in het pakket waarin ik je onderaan in de artikel meer over zal vertellen.

De breedte van de tafels is per tekening anders (meerdere breedtes per tekening). Zo kun je zelf bepalen hoe groot de tafel wordt en een maat kiezen. Zoals je hieronder kun zien is er ook een speciale picknick tafel voor kinderen bouwtekening beschikbaar.

Laten we eens kijken wat de populairste tekeningen van picknick tafels van dit moment zijn:

 

#1 Bouwtekening standaard picknick tafel (H730 x L1500- 1800)

Als jij een fan bent van hardhout is deze tekening echt iets voor jou. De tekening is een duidelijke weergave van alles wat je nodig bent met maten in millimeters. Er is stapsgewijs weergegeven hoe je deze tafel zelf kunt maken.

 

 

 

#2 Bouwtekening picknicktafel zeshoek  (B2250 H770)

Onderstaande zeshoekige picknick tafel is erg mooi om zelf te maken. Je kunt eventueel ook mooi een gat in het midden maken voor een parasol, voor dat echte terasgevoel

Deze tafel is te maken in verschillende houtsoorten, waaronder: eiken, grenen, hardhout, Douglas en vuren.

 

Tekening Picknicktafel-zeshoek-2-600x600

 

#3 Bouwtekening picknick tafel kind (H310 Blad B510 H485 L800)

Dit is de kleine versie van bouwtekening nummer 1. Speciaal te maken voor kinderen.

 

#4 Bouwtekening picknick tafel inklapbaar

Dit is de populaire bouwtekening van de inklapbare picknicktafel waar ik het eerder op deze pagina over had. 

 

bouwtekening picknick tafel inklapbaar

Direct toegang tot de bouwtekeningen (+ nog veel meer!)

Op deze pagina heb je kunnen zien welke picknicktafel tekeningen er allemaal beschikbaar zijn voor jouw volgende doe het zelf klus. 

Nu is de kans natuurlijk groot dat jij het liefst vandaag nog wil binnen met dit project, en kun je niet wachten om te bouwtekeningen te bekijken. Daarom zal ik je direct vertellen waar ik bovenstaande bouwtekeningen vandaan heb.

De bovenstaande bouwtekeningen komen uit Fred’s Bouwtekeningen pakket. Dit pakket zal er voor zorgen dat jij nooit meer uren hoeft te zoeken naar een geschikte bouwtekening. Hoe veel tijd zou jij dan besparen?

Bekijk direct via onderstaande knop welke bouwtekeningen er nog meer in het pakket te vinden zijn.

 

 


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout