Ben jij op zoek naar informatie voor het kapstok steigerhout maken? Op deze pagina lees je de beste manier waarop jij een mooie kapstok (en nog veel meer kunt) kunt gaan maken.

center

no-repeat;center top;;

auto

50

zigzag

Een kapstok steigerhout maken wordt steeds populairder. De hype komt een beetje overwaaien vanuit het Scandinavië. Daar is het de normaalste zaak van de wereld om zelf meubels te maken van steigerhout.

Het maken van een kapstok is natuurlijk vaak voor in de hal of gang van een huis. Je ziet ze ook steeds vaker voor aparte ruimte zoals grote inloopkasten.

Om je gang van je huis mooi te maken kun je ook nog veel andere meubels maken. Je zult immers altijd wel wat steigerhout overhouden als je zelf een kapstok gaat maken. Het maken van de kapstok is niet echt een lastige klus, er zijn alleen wel veel opties waar je voor kunt kiezen. De kans is dus dat de keuze stress toeslaat. Maar weest gerust, met de opties in dit artikel kun je snel starten met de klus.

Deze opties gaan we allemaal in de artikel bespreken. Zo kun je bijvoorbeeld een populaire steigerbuis kapstok ook helemaal zelf gaan maken. Ook is een vaste wandkapstok erg populair. Lees dus snel verder als jij wil weten hoe je de mooiste kapstokken zelf maakt.

no-repeat;center top;;

auto

Kapstok steigerhout maken

Het maken van de steigerhout kapstok begint net als bij elk ander project met keuzes. De materiaal keuze is natuurlijk al gemaakt, steigerhout. We kiezen natuurlijk voor steigerhouten planken omdat deze robuust en makkelijk te bewerken zijn.

Een cruciaal onderdeel van elk houtbouw project is natuurlijk de bouwtekening. Voordat je begint moet je eerst een goede bouwtekening uitkiezen.

In het bouwtekeningen pakket van Fred kun je meerdere bouwtekeningen van kapstokken vinden. Het mooie van het hebben van meerder bouwtekeningen is dat je kunt gaan combineren. Je zult ook veel inspiratie op doen voor andere projecten.

Met de bouwtekening kun je dan aan de slag met je materialen lijst. Hoeveel steigerhout ben je nodig? Voor welk type steigerhout ga je?

no-repeat;center top;;

auto

Welk steigerhout gebruiken voor een kapstok?

Voor dit project kun je voor de steigerbuis kapstok gerust gebruikt steigerhout kopen. Let alleen wel op de eventuele verf en lijmresten. Dit wil je natuurlijk niet op je jas hebben. Voor de wandkapstok van steigerhout kun je bijvoorbeeld kiezen voor nieuw steigerhout omdat deze aan de muur komt.

Zo heb je minder kans dat er iets beschadigd en is de kapstok wat steviger.

Het leuke van het kapstok steigerhout maken is dat je zoveel combinaties kunt maken. Iedereen kan afhankelijk van de grootte van je gang (of elke ander ruimte waarvoor je de kapstok maakt) kiezen hoe groot het moet worden.

no-repeat;center top;;

auto

kapstop steigerhout maken

center

50

50

http://www.houtbouwklustekeningen.nl/bouwtekeningpakket

disable

Steigerbuis kapstok maken

Een steigerbuis kapstok is een variant van de steigerhouten kapstok. De meeste mensen kiezen voor de kapstok als ze kleerhangers willen gaan gebruiken in plaats van normale haakjes. Zou kun je veel jassen ophangen zonder dat ze over elkaar heen gegooid moeten worden. Voor de bouw worden, je raad het al, steigerbuizen gebruikt.

De bouwtekening steigerbuis kapstok is ook te vinden in het bouwtekeningen pakket. Hier staat dan stap-voor-stap beschreven hoe je de kapstok kan gaan maken. Je kunt zelf kiezen hoeveel steigerbuizen je gaat gebruiken (afhankelijk van het aantal personen bijvoorbeeld).

no-repeat;center top;;

auto

30px

Wandkapstok steigerhout maken

Een wandkapstok steigerhout maken is ook goed te doen. Het kost alleen iets meer steigerhout dan de andere kapstokken.

Bij de steigerbuis kapstok gebruik je natuurlijk al veel steigerbuizen om het middel frame te maken. Bij deze kapstok komt er als het ware een grotere plaat op de achterwand. Deze functioneert als frame.

no-repeat;center top;;

auto

30px

Let hier even extra op bij het kapstok maken!

Er zijn een paar aandachtspuntjes die ik toch nog even wil belichten in dit artikel. Zo is het essentieel dat je kapstok goed ophangt. Veel klussers zijn erg enthousiast maar vergeten vervolgens dat het hele steigerhouten gevaarte nog opgehangen moet worden.

Je kunt de beste een fundering maken van minimaal vier gaten in de muur met bouten. Zo weet je zeker dat de kapstok goed stevig vast zit en niet naar beneden komt vallen tijdens eerst familiefeestje in de winter.

Verder is de afwerking natuurlijk belangrijk (het oog wil ook wat). Voor de afwerking kun gebruik maken van verf of beits wat je gemakkelijk en snel bij onlineverf.nl kunt bestellen. Het mooiste is natuurlijk dat het past bij de rest van je interieur.

Als je dus al een steigerhouten tafel eettafel in keuken hebt in gebeits grijs, is dat voor de kapstok ook wel de best optie.

no-repeat;center top;;

auto

30px

rvs kapstok kopen

50

50

RVS kapstok maken?

Ik krijg vaak van klussers de vraag of ik ook met RVS werk. Het antwoord is: alleen voor belangrijke onderdelen van bijvoorbeeld schuren of een schommelbank.

Je kunt natuurlijk geen RVS kapstok maken met een houtbouwtekening. Een kapstok van roestvrij staal is misschien best mooi, maar niet handig om zelf te maken. Het is ook helemaal niet nodig om kapstok van RVS te hebben. Dit kan handiger en goedkoper (en mooier, maar dat is subjectief).

RVS kapstok kopen?

Pas echter op met de “goedkope” (nog steeds meestal €100) versies, deze hebben snel allerlei gebreken( elke maand schroefjes weer vastdraaien etc.). Voor een stevige en mooie RVS kapstok moet je meer richting de €400 toe. Voor die prijs maak je een mooie steigerhouten kapstok voor de hele familie!

no-repeat;center top;;

auto

Wat jij nog meer kunt gaan maken…

Voor een paar tientjes kun jij de kapstok steigerhout maken én al het andere wat je ooit in de toekomst nog van plan was of ben te gaan maken. Er zijn vele klussers die beginnen met een kleine klus (zoals de kapstok) en vervolgende de zomer erop opeens de hele tuin voorzien van nieuwe tuinmeubelen steigerhout.

Je moet hierbij denken aan loungebanken en tafels, maar ook kippenhokken of een houtopslag zijn enorm populaire “vervolg” projecten.

no-repeat;center top;;

auto

Meer meubelen voor in huis

Als je zelf een mooie kapstok van steigerhout hebt gemaakt kan ik je aanraden om bijvoorbeeld ook een schoenenkast van steigerhout te maken. Deze past perfect onder de kapstok. Zo heb je ook direct een goede plek om je schoenen op de bergen.

Oók deze bouwtekening schoenenkast staat in het het pakket van Fred. Lees hier de review van de bouwtekeningen.

no-repeat;center top;;

auto


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout