Ook een klein duivenhok bouwen? Grote kans dat je dit van plan bent als je op deze pagina terecht bent gekomen.

Misschien heb je nog wel wat hout liggen, en wil je toch nog even een niet al te groot hok bouwen voor je duiven.

Het kan ook zijn dat je al een tijdje rondkijkt naar een duivenhok bouwtekening, maar nog niet echt een geschikt hok hebt gevonden.

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen waar je een geschikte bouwtekening kunt downloaden, om zelf een klein duivenhok te bouwen.

 

[share_box]

 

 

Is zelf een klein duivenhok maken moeilijk?

Mensen houden al enorm lang duiven. Hoelang precies is zelfs niet helemaal duidelijk!

Het houden van duiven is een kunst, en nog steeds een passie voor velen. Wat dan natuurlijk niet kan ontbreken is een mooi hok voor de duiven. 

Je vraagt je misschien nog af of het wel zo makkelijk is om zelf een duivenhokje te maken. Nou, dat zal ik je vertellen. 

 

houtbouw klustekeningen

 

Goed te doen met de juiste instructies

Het bouwen van een klein duivenhok is goed te doen. Een groot duivenhok is vaak enorm veel werk omdat je dan met achterwanden te maken krijgt.

Met dit duivenhok (zie bouwtekening onderaan de pagina) kun je gemakkelijk de bouwtekening raadplegen voor de juiste stappen. Alles staat weergeven zodat jij binnen de kortste keren een mooi onderkomen voor je duiven hebt gemaakt.

 

Welk materiaal kun je gebruiken om zelf een duivenhok te maken?

Het materiaal dat je moet gebruiken voor dit duivenhok staat aangegeven op de materialenlijst van de bouwtekening. 

Meestal is de vuren of steigerhout. Let op dat je bij het zelf maken van een dierenhok schoon en geschuurd hout gebruikt, anders kunnen de dieren ziek worden of zich verwonden.

Het hout is makkelijk te verkrijgen bij de bouwmarkt of houthandel. Qua gereedschap ben je niet veel speciaals nodig

 

Bouwtekening klein duivenhok PDF download

Goed, nu je wat meer weet over het zelf maken van een duivenhok, zal ik je vertellen waar je een geschikte bouwtekeningen kunt downloaden. 

De bouwtekeningen van onderstaand klein duivenhok, staat in het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen. Via de knop onderaan deze pagina kun je direct met een fikse korting lid worden. 

Mocht je al toegang hebben tot deze bouwtekeningen, zoek op “duivenhok bouwtekening” – dan komen er een aantal opties in beeld!

 

bouwtekening duivenhok bouwen
Bouwtekening Duivenhok 60×60 (hier te downloaden)

 

Het bovenstaande kleine duivenhok is ongeveer 60 x 60 cm. Daarnaast is het geschikt voor alle duivensoorten en geschikt voor meerder duiven. Normaal zul je voor een duivenhok zoals dit ongeveer 200,- euro kwijt zijn. 

Door het hok zelf te maken, bespaar je dus al gauw 100,- euro.

 

Het Bouwtekeningen Pakket

Nee, deze bouwtekening zit in Freds Bouwtekeningen pakket, een pakket vol met doe-het-zelf bouwtekeningen. Inmiddels hebben meer dan 20.000 klussers uit Nederland en België dit pakket aangeschaft.

Door ze allemaal in één keer te kopen, hoef je in het vervolg nooit meer te zoeken naar geschikte bouwtekeningen. Bedenkt eens hoeveel tijd je daarmee zult besparen!

Naast dat je de bovenstaande bouwtekeningen kunt gebruiken, krijg je dus ook toegang tot duizenden andere bouwtekeningen. Alle bouwtekeningen zijn voorzien van duidelijke stap-voor-stap instructies en materialen lijst.

De gebruikte materialen op deze materialenlijst kunt bovendien altijd gekocht worden via de bouwmarkt of houthandel. Via onderstaande knop ga je direct naar de speciale kortingspagina voor een eenmalige korting op het complete pakket.

 

Ja, stuur mij DIRECT naar de Bouwtekeningen!

 


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout