Wil jij zelf een poppenhuis maken? Grote kans van wel als jij op deze pagina bent terecht gekomen.

Misschien ben wel op zoek naar bouwtekening om een poppenhuis te maken. Het kan ook zijn dat je gewoon aan het rond kijken bent naar de mogelijkheden. Hoe dan ook op deze pagina ga ik je vertellen hoe je zelf een mooi poppenhuis kunt maken.

Ik heb dit namelijk ongeveer een jaar geleden nog gedaan voor een familielid.  Ik kan je er dus van alles over vertellen.

[share_box]

Waarom zelf een poppenhuis maken?

Zoals je misschien al weet is een beetje mooi poppenhuis van hout als snel honderden euro’s.

Daarom kiezen veel klussers er ook voor om zelf een poppenhuis te gaan maken. Een poppenhuis maken is, net als bijvoorbeeld een speelhuisje hout maken, enorm populair.

Speelgoed van hout maken is sowieso aan een enorme opmars bezig de afgelopen jaren.

 

bouwtekening speelhuisje hout

Het is natuurlijk wel een speelhuisje van hout waarmee je in kunt spelen met poppen, maar niet wat we zoeken 😉 Verderop op deze pagina kun je lezen over de zelf poppenhuis maken bouwtekeningen.

Is zelf een poppenhuis maken moeilijk?

Hoe moeilijk iets is om te maken, hangt af van je kennis en ervaring met houtbewerking. Voor het zelf poppenhuis maken werk je vooral met vele kleine onderdelen. Als je hot nog niet zoveel ervaring mee hebt, kan het nog een hele uitdaging worden.

Het is echter goed te doen, zoals je maar een goede bouwtekening hebt waar op staat wat je moet doen. Tuurlijk ga je af en toe en foutje maken bij het bouwen. Een verkeerd hoekje is zo gezaagd.

Voor kleine houten onderdelen ben je wat speciaal gereedschap nodig. Zorg dat je bijvoorbeeld een figuurzaag hebt als je vaker speelgoed wilt gaan bouwen.

Veiligheid voorop stellen

Het is belangrijk om de bouwtekening exact te volgen zodat je een mooi, stabiel en vooral veilig poppenhuis kunt bouwen.

Net als bij een speelhuisje van hout en speelgoedkisten, zijn het vaak projecten die gemaakt worden voor kinderen. Let dus goed op dat je scherpe hoeken en splinters zoveel mogelijk voorkomt.

Poppenhuis maken materialen

Bij een professionele bouwtekening van een poppenhuis zit altijd een materialenlijst. Op deze lijst staat ook wel soort hout je moet gebruiken.

Voor dit poppenhuis kunt je bijvoorbeeld kiezen tussen mdf of vuren. Een speelhuisje maken van steigerhout is niet echt mogelijk. De planken zijn wat te dik voor het kleinere speelgoed.

Je zult dus relatief wat meer kwijt zijn aan de materialen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Wat kost zelf een poppenhuis maken?

Voor toegang tot het bouwtekeningen pakket bent je een paar tientjes kwijt. Hierbij komt dan nog de materialen die je nodig bent.

In totaal was ik (al lid van Freds bouwtekeningen)  zo’n 60,- euro kwijt aan het materiaal. Wanneer je zelf nog wat mdf of vuren hebt liggen, kan het waarschijnlijk nog goedkoper.

 

werkbank maken vuren hout

 

Poppenhuis meubels zelf maken

Als je klaar bent met het zelf poppenhuis maken, is het ook altijd wel mooi om zelf met poppenhuis meubels aan de slag te gaan. Hiermee kun je een eind komen met je eigen creativiteit.

In het bouwtekeningen pakket van Fred staan geen specifieke poppenhuis meubels. Wel staat er nog veel andere bouwtekening van speelgoed in bijvoorbeeld, vrachtwagens, boten en treinen.

Poppenhuis meubels zelf maken zou ik gewoon doen met bouwtekeningen van normaal formaat meubelen (die staan wel ALLEMAAL in Freds bouwtekeningen)

Vervolgens gewoon de schaal verkleinen. Alles delen door 20 bijvoorbeeld.

 

Een poppenhuis bouwpakket?

Sommige winkels bieden een poppenhuis bouwpakket aan. Meestal zijn dit bouwpakketten van niet al te beste kwaliteit. Ik raad je dan ook niet aan om aan de slag te gaan met een poppenhuis bouwpakket, maar zelf de onderdelen te maken.

Dit kost misschien wel wat meer tijd. Je leert wel om zelf mooi speelgoed te maken. Je zult zien dat het veel minder moeilijk is dan je denkt.

Jij kan dit wel

Wanneer je zelf een poppenhuis gemaakt hebt, is de kans groot dat je in de toekomst ook genoeg zelfvertrouwen hebt om met groter projecten aan de slag te gaan. Zo kun je op lange termijn enorm veel geld besparen.

Wat dacht je van een compleet nieuwe tuinset van steigerhout? Als je een poppenhuis kunt maken, kan je dat ook. Je bespaart dan in één klap zo’n 1000,- euro…

poppenhuis maken bouwtekening pdf
Dit poppenhuis is gemaakt door een lid van Freds Bouwtekeningen met onderstaande bouwtekening. Nu beschikbaar in het ledengedeelte

 

Zelf poppenhuis maken bouwtekening (pdf)

Je vraagt je misschien af welke bouwtekeningen ik gebruikt heb voor het poppenhuis. Nou, dat zal ik je vertellen. Ik heb de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningen gebruikt.

Freds Bouwtekeningen is een pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen, waaronder dus de veel bouwtekeningen van speelgoed. Het zijn professionele bouwtekeningen die je stap-voor-stap kunt volgen.

Bij elke bouwtekening zit ook een materialenlijst en een boodschappenlijst. Zo weet je ook direct welke materialen je moet gaan halen bij de bouwmarkt.

 

zelf poppenhuis maken bouwtekenening pdf
De populaire bouwtekeningen poppenhuis pdf uit Freds Bouwtekeningen

 

Poppenhuis maken gratis bouwtekening?

Er is vast wel ergens poppenhuis maken gratis bouwtekening te vinden op het internet.

Vroeger zocht ik mezelf ook rot naar geschikte bouwtekeningen voor klussen. Nu al meer dan een jaar NOOIT meer. Ik ben namelijk lid van Freds Bouwtekeningen.

Voor een poppenhuis kun je dus het beste gewoon een professionele bouwtekening downloaden. In Freds Bouwtekening pakket kun je meerdere bouwtekeningen voor poppenhuizen vinden.

Wanneer je toegang hebt kun de bouwtekening poppenhuis maken pdf direct downloaden.

Bouwtekeningen NU Downloaden


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout