Wil jij een steigerhout salontafel zelf maken? Grote kans van wel, anders was je denk ik niet op deze pagina beland. Misschien ben je wel aan een nieuwe salontafel toe en ben je op zoek naar meer informatie en tips.

Het kan ook zijn dat je alleen nog opzoek bent naar een bouwtekening steigerhouten salontafel. 

Hoe dan ook, je hebt de juiste pagina in ieder geval gevonden! Ik ga je namelijk vertellen waar je rekening mee moet houden voor deze klus én welke bouwtekening je het beste kunt gebruiken. 

Steigerhout salontafel zelf maken 

Een steigerhout salontafel zelf maken is en blijft enorm populair. Wat is er nou mooier om dagelijks te kunnen genieten van iets wat je helemaal zelf gemaakt hebt?

In dit hoofdstuk kun je lezen hoe jij een eigen salontafel kunt gaan maken met steigerhout.

Je moet dus eerste een keuze maken welke versie van de salontafel het beste bij de rest van jouw meubels gaat passen.

Zoek dan de tekening op in het bouwtekening pakket, zodat je het meubel stap voor stap kan maken. In het bouwtekeningenpakket (klik op afbeelding hieronder voor toegang) staan  zoals je ziet enorm veel verschillende salontafels. 

salontafel bouwtekeningen pdf downloads

Krijg Nu Direct Toegang tot 10.000 Bouwtekeningen


Salontafel op wielen

Een populaire versie van de een doe-het-zelf steigerhout salontafel is er een met wieltjes. De wieltjes moet je dus kopen voor dit bouwproject.

Het grote voordeel van deze wieltjes is natuurlijk dat je het tafeltje beter kunt verplaatsen.

Als je denkt dat je het tafeltje in de zomer misschien buiten wilt gebruiken is dit niet de beste optie.

De wieltjes kunnen niet goed tegen de invloed van het weer. Ook is het vaag lastig om het tafeltje te verplaatsen op tegels.

Het is wel de steigerhouten salontafel die het makkelijkst te maken is. Dit is dus een zeer geschikt project voor een beginnende klusser. Het monteren van de wieltjes in slechts een kwestie van schroeven.

Let alleen dus ook even op de vloer waar je het tafeltje wilt neer zetten. Als je het tafeltje vaak wilt verplaatsen kan het gaan krassen op bijvoorbeeld laminaat.


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout