Steigerhouten Loungebank Maken? Zo kun je dat doen!

steigerhouten tafel maken bouwtekening downloaden
Steigerhouten Tafel Maken? Bekijk hier wat er mogelijk is!
23 januari 2017
Zelf een Houten Kast Maken? Voorbeelden & Bouwtekeningen!
26 januari 2017
Laat alles zien

Steigerhouten Loungebank Maken? Zo kun je dat doen!

Een Steigerhouten loungebank is een must in een moderne tuin. Maar waarom is het eigenlijk een must? Steigerhouten tuinmeubelen zijn enorm populair doordat ze weerbestendig zijn.

 

Steigerhouten Loungebank Maken? Zo kun je dat doen!

Als je een steigerhouten loungeset hebt met gebruikt steigerhout (van bijvoorbeeld de bouw) hebben deze meestal een paar weken in weer en wind gestaan. Hierdoor zijn ze weerbestendig geworden!

Hier komt nog bij dat ze een super robuuste look hebben die in de meeste tuinen perfect past. Een ander voordeel van steigerhout is dat het er meestal al een beetje “gebruikt” uit ziet en je hierdoor nauwelijks beschadigingen zult opmerken. Ideaal dus voor een druk tuinfeest waar wel is het een en ander mis kan gaan 🙂

 

 

 

Een houten bank maken is populair

Steigerhouten loungebanken om zelf te maken zijn er in vele soorten en maten. De markt is in de afgelopen jaren, door de extreme populariteit, met sprongen vooruit gegaan. Waar je een aantal jaren terug slecht keuze had uit een handje vol kun je het niet bijna niet meer overzien.

Vorig jaar zijn de echte moeilijkere projecten enorm in populariteit toegenomen. Een goed voorbeeld hiervan is de inklapbare picknick bank van steigerhout. Op Facebook was dit een enorme hit. Het pakket waarin de tekening stond werd dan ook direct enorm populair. Ook dit jaar zijn klussers wil vol op bezig. Dit jaar is het vooral populaire om gehele tuinsets van steigerhout zelf te maken.

Als je een zelf een steigerhouten hoekbank gaat maken (of meerdere tuinmeubelen steigerhout) kun je het beste direct een pakket met meerdere bouwtekeningen downloaden. Dit kan je veel geld besparen. Er zijn eventueel ook sites die de bouwtekeningen verkopen voor een tientje per stuk.

tuinmeubelen steigerhout maken picknickbank

Picknickbank gemaakt aan de hand van Freds Bouwtekeningen pakket

 

 

Een steigerhouten loungebank maken

Om te beginnen met het maken van je eigen steigerhouten tuinmeubel, moet je natuurlijk eerst denken aan de grootte van je tuin. En natuurlijk met hoeveel personen deze tuin regelmatig wordt gedeeld.

Een standaard steigerhouten loungebank is geschikt voor 3 of 4 personen. Als je een gevorderde klusser bent kun je de bouwtekening aanpassen om dat planken langer te zagen (zodat er meer mensen op kunnen zitten).

Er bestaat verschillende soorten tuinbanken. Een nog erg populaire variant is de hoekbank van steigerhout. Dit is een tuinbank met, de naam zegt het al, een hoek! Dit moet wel net even passen in je tuin! Dit is en blijft een enorm populair meubel omdat de hoek zo mooi samen gaat met een lounge tafel van steigerhout. Deze past mooi in de ruimte die ontstaat door de hoek in de bank.

Afwerking van de loungebank

Je kunt een hoekbank steigerhout eventueel dicht maken aan de onderkant en hier opbergruimte in creëren. Dit is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld tuingereedschap.

De bovenkant (de leuning) van de bank staat meestal in een helling. Dit zorgt ervoor dat je er comfortabel voor langere tijd op kunt zitten. Deze helling van de leuning is bij de meeste standaard tuinbanken 70 graden. Dit kunt je eventueel zelf testen en aanpassen.

 

Steigerhouten loungebank maken met een bouwtekening

Als je ongeveer een beeld hebt hoe de tuinbank er uit moet komen te zien, kun je opzoek gaan naar een geschikte steigerhouten loungebank tekening. Het is belangrijk dat je kiest voor een professionele bouwtekening uit een pakket (of los gemaakt door een ervaren klusser). Er zijn op internet veel slechte tekeningen te vinden, vooral van tuinmeubelen, omdat deze zo populair zijn.

Hier onder is een voorbeeld te zien uit een professioneel bouwtekeningen pakket. Je ziet dat er bij elk onderdeel van de bank staat wat je nodig bent. Als er een onderdeel ontbreekt, wat veel gebeurd bij “nep” tekeningen, kun je niet verder met je bouwproject.

Tuinmeubilair is zoals je waarschijnlijk zelf wel weet erg duur en het zelf maken wordt door velen als prettig ervaren. Je bent lekker bezig in de buitenlucht om iets te maken waar je de hele zomer veel plezier van zult hebben.

 

lounge_ubank bouwtekening downloaden

 

Een goede bouwtekening voor steigerhout heeft ook lijstjes. Met deze lijstjes kun je je voorbereiden op de klus. Er is een boodschappenlijst (alle materialen die je moet kopen) en een zaaglijst (wat je hoeveel en op welke maat zagen).

Uit ervaring is gebleken dat je voor elke meubel apart deze lijstjes moet maken. Als je voor een gehele tuinset het lijstje maakt, is de kans veel groter dat je een onderdeel vergeet of kwijtraakt.

 

Bouwtekening U-Bank Downloaden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Bouwtekeningen (PDF)