Een steigerhouten tafel is een meubel die je in veel kamers van je huis kwijt kan. In tegenstelling tot veel andere meubels kun je deze ook makkelijk verplaatsen.

De meeste mensen kiezen voor een steigerhouten tafel in de keuken. Net als veel andere steigerhouten meubels, is ook een steigerhouten tafel erg sterk en onderhoudsvriendelijk.

Hierbij moet je wel letten op het soort steigerhout dat je gaat gebruiken. Het sterkste hout is natuurlijk gebruikt steigerhout, maar dit is misschien wat minder geschikt als bijvoorbeeld een eet tafel. Gebruikt steigerhout heeft meestal sporen van bouw werkzaamheden.

Tafels worden ook vaak gemaakt van resten van of geheel van pallets. Een voordeel hiervan is het bouwen hiervan een stuk makkelijker is.

Een nadeel is dat ze een stuk minder mooi en sterk zijn. Probeer je vrouw of vriendin maar is te overtuigen om een tafel gemaakt van pallets in de woonkamer te zetten 😉

Steigerhouten Tafels Voor Doe-Het-Zelf

Het zelf maken van een steigerhout tafel wordt niet als lastig ervaren door de meeste klussers. De constructie is redelijk simpel omdat het uit maar een paar onderdelen bestaat.

Het is bijvoorbeeld makkelijker dan een bureau van steigerhout (een simpel bureau kan natuurlijk ook als tafel gebruikt worden of andersom).

Een bureau wordt vaak gebruikt met een ander soort stoel, of heeft een compleet ander doel. Ook is er vaak sprake van extra opberg mogelijkheden in de vorm van kastjes.

Als je de tafel zelf wilt maken zijn er een aantal aandachtspunten. Er zijn verschillende bouwtekeningen steigerhout beschikbaar voor doe-het-zelf tafels.

Een tafel is een vrij klein meubel waar je veel kanten mee op kan. Zo kan je kiezen om de poten van bijvoorbeeld steigerbuis te maken.

Dit zorgt voor een sterk frame met een eigenzinnige look. Hiermee moet je dan rekening houden in de bouwtekening.

Tafels kunnen enorm veel functies en dus maten hebben. Er zijn bijvoorbeeld lounge tafels, tuintafels en bijzettafels van steigerhout.


Krijg Nu Direct Toegang tot 10.000 Bouwtekeningen

​

Een steigerhouten tafel maken

Een normale steigerhouten tafel is eigenlijk de tafel die je ook ziet op de hoofdafbeelding van deze pagina.

Het is een tafel met 4 poten van steigerhout, meer niet. Dit neemt niet weg dat dit één van de meest populaire doe-het-zelf projecten is.

Mede doordat het zo simpel is en dat je er direct veel geld mee kunt besparen. 

 

Steigerhouten biertafel maken voor feestjes

Een andere leuke tafel die je op veel plaatsen kan gaan gebruiken is de steigerhouten biertafel. Dit kan een tafel worden voor zowel binnen als buiten. 

Om deze sta tafel van steigerhout binnen te kunnen gebruiken moet je zorgen dat je er wat viltjes of stukjes rubber onder plakt. Dit zorgt er voor dat de tafel makkelijker te verplaatsen is en niet krast op je vloer.

Deze top tafel kan voor alles worden ingezet. Maar het meest voor de hand liggende is voor op verjaardagen en feestjes.

Bij het zelf maken van een steigerhouten biertafel kun je veel leuke dingen toevoegen.

biertafel steigerhout maken tekening

Er zijn echte klussers die bijvoorbeeld een bier opener (vooral in sta tafels) inbouwen in de tafel zelf! 

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een klomp van hout (natuurlijk) aan de basis van de sta tafel te monteren. Monteer deze met de voorkant naar onderen, dus verticaal. Op de hak kun je vervolgens een stukje metaal (of opener) monteren.

Dit is een simpele stoere manier om de snel zelf een bier opener te maken voor je tafel. Met wat creativiteit kom je een heel eind.

Meestal weet je wel met wat, maar nog niet hoe.

Een goede tip van een ervaren klusser is dan; alles gewoon verzamelen. Als alle onderdelen dan bij elkaar liggen kom je vanzelf met nieuwe ideeën.


Krijg Nu Direct Toegang tot 10.000 Bouwtekeningen


Steigerhouten bijzet tafel

Als je kiest om zelf een steigerhouten tafel te maken, kun je ook makkelijk er nog een bijzet tafel bij maken. Meestal is het zo dat je nog wel wat materialen (planken en hoekjes) over hebt na het zagen.

Tijdens het bouwen van de tafel kun je hiermee al rekening gaan houden.​

Dit kun je doen door geen hele planken meer te gebruiken als je in het bouwproces zit. Zo kun je de benodigde planken voor een bijzet tafel verzamelen!  

Dit is dus gewoon een super handig tafeltje die je vaak zult gebruiken.

Het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Je kunt dit tafeltje bijvoorbeeld in de zomer gebruiken bij een tuinfeest en in de winter als extra tafel bij het kerst feest (tafel waar kerstboom op kan staan!)

Kortom een super handig tafeltje.

Opklapbare tafel van hout maken

Wat ook een leuk project is, is deze opklapbare tafel van hout. Het is een super handige tafel die je makkelijk weg kan zetten. Ideaal te gebruiken als sta tafel voor in de tuin of voor binnen.

Zorg met deze tafel wel dat je het goed onderhoud, anders gaan de scharnieren nog wel eens vast zitten. Het is ook een mooi project om toe te voegen aan je zelf gemaakte bar van hout

​

Bouwtekeningen steigerhouten tafels downloaden? 

Je hebt kunnen lezen wat er allemaal mogelijk is als je zelf een steigerhouten tafel wilt maken. 

Waar ik het nog niet met je over gehad heb, is waar je de bouwtekeningen allemaal kunt downloaden.

Dit kunt je doen op het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen. Met dit pakket weet je zeker dat je enorm makkelijk alle tafels zelf kunt gaan maken.

Meer dan 21.000 klussers hebben de bouwtekeningen van Fred inmiddels al gedownload.  Freds bouwtekeningen kopen doe je nu via onderstaande kortingslink.


Krijg Nu Direct Toegang tot 10.000 Bouwtekeningen

​


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout