Tuinmeubelen steigerhout maken? Nu populairder dan ooit!

zelf houtopslag maken bouwtekening pdf
Houtopslag Maken? Maak Eenvoudig een Solide Houthok!
28 februari 2017
brahma kip tips
Brahma kip! Koning der kippen?
7 maart 2017
Laat alles zien

Tuinmeubelen steigerhout maken? Nu populairder dan ooit!

Tuinmeubelen steigerhout maken is populair!

Tuinmeubelen steigerhout zijn niet meer weg te denken uit een moderne tuin. Het voorjaar komt er weer aan. De handen van menig klusser zijn weer aan het jeuken. Tuinmeubelen steigerhout maken ga ik dit jaar zeker ook doen. Eerst moet ik zorgen dat ik mijn tuinhuis met overkapping helemaal naar wens is! Dan kunnen de tuinmeubelen van steigerhout daar mooi onder staan...We zitten op dit moment nog midden in de steigerhout hype, als je dit zo mag noemen. Het duurt wel erg lang voor een hype. Zelf denk ik eerder dat de populariteit komt door het feit dat ze gewoon mooi, praktisch en onverwoestbaar zijn. Het is ook enorm populair om zelf tuinmeubelen van steigerhout te maken.

Het werken met steigerhouten planken is zelfs voor de beginnende klusser goed mogelijk. Het zijn bewerkbare planken die in elke vorm en maat wel te krijgen zijn.

Een verzamelnaam voor hout dat gebruikt wordt om houten tuinmeubelen mee te maken is ook wel "sloophout". In Fred's bouwtekeningenpakket zit tijdelijk een bonusgids waar specifiek bouwtekeningen en plannen in staan voor het bouwen van tuinmeubelen.

Ik ben er in de winter achtergekomen dat ik de dankbedding van mijn overkappingsschuur verkeerd om heb gelegd! Dit materiaal is van bitumen platen. Het ziet er nog prima uit in ieder geval. Laat even een reactie achter op dit bericht als jij weet wat ik het beste kan doen! Werken met hout is toch een stuk mooier dan met dakbedekking. Het hoort er natuurlijk wel een beetje bij, een echte klusser gaat natuurlijk zoiets niet uit de weg.

Om het jou (en mij) wat makkelijker te maken heb ik het populairste steigerhouten tuinmeubelen op een rijtje gezet. Ik ben er nog niet helemaal uit waar ik dit jaar mee aan de slag ga. Jij wel? Laat een reactie achter!

Steigerhouten loungeset maken

Een loungeset bestaat voornamelijk uit een hoekbank of banken met een bijpassende tafel. Het is echt enorm populair om zelf een steigerhouten loungeset te maken. Deze tuinmeubelen steigerhout maken kan je zelf snel 500 euro besparen!

De steigerhouten bank is een onderdeel van een loungeset en een must in elke moderne tuin. Je kunt jaren van deze bank genieten. De meeste populaire bank is de hoekbank steigerhout (ook wel loungebank genoemd). In het bouwtekeningpakket van Fred zit naast een bouwtekening van een hoekbank steigerhout ook tekening van een U-bank. Dit is een grotere versie van de hoekbank.

De meeste populaire bank van vorig jaar, en waarschijnlijk ook van dit jaar, is de opklapbare picknickbank. Die zie je op de foto hiernaast. Als deze is ingeklapt is het een normale tuinbank.

Je kunt deze openklappen om er een picknick bank van te maken! Deze bank is natuurlijk wel iets lastiger om te maken dan een normale hoekbank. Met genoeg motivatie en de juiste bouwtekening is natuurlijk niets onmogelijk...

 
tuinmeubelen steigerhout maken picknickbank

Buitenkeuken steigerhout maken

Altijd iets meer in de tuin willen doen dan barbecueën? Dat kan met een buitenkeuken steigerhout. Het is het perfecte meubelstuk om buiten uitgebreid eten de bereiden.

De meeste klussers die zelf een buitenkeuken steigerhout maken, plaatsen deze onder een prieel. Zo kan deze in de winter veilig in "stalling" gezet worden.

Het is geen beginners project, maar zeker de moeite waard. Het is een meubelstuk dat bijna onbetaalbaar is als je deze los wilt laten maken/ kopen (denk aan 3000 euro). Een beetje klusser kan dit voor rond de 500 euro zelf!

Schommelbank maken

Wist je dat schommelen eigenlijk extreem gezond is voor jong én oud? Nee? Ik ik ook niet. Maar naar wat onderzoek wil ik ook mijn eigen steigerhouten schommelbank maken.

Een uitdagend project met veel losse onderdelen. Als je deze eenmaal in elkaar hebt, kun je waarschijnlijk alles zelf maken, en dus ook honderden euro's besparen. Voor jezelf, vrienden en familie.

Je kunt ook veel kanten op met de meubelstuk. Je zou er zelfs in de winter nog plezier van kunnen hebben. Schommelen in de sneeuw? Waarom niet...

Bloembakken maken

Bij veel mensen zie ik nog kunststof bloembakken in de tuin staan. Persoonlijk maak ik ze liever van hout natuurlijk (en zelf ;))

Bloembakken zijn het mooist als ze overeenkomen met de houtsoort en kleur van de rest van je tuinmeubelen. Je kan deze bloembakken eenvoudig zelf maken met de boembak bouwtekeningen van Fred.

In het bouwtekeningenpakket staan verschillende soorten tekeningen van bloembakken. De meest populaire "standaard" bloembakken die je zelf kan maken staat hiernaast. Bloembakken zijn erg mooie afrond projecten. Hiermee bedoel ik dat je ze mooi kan maken als je hout overhoud van een andere grotere houtbouw klus.

 
tuinmeubelen steigerhout maken bloembak

Bouwtekeningen tuinmeubelen steigerhout maken

Door zelf steigerhouten meubelen voor in de tuin te maken kun je zoals je weet honderden euro's besparen. Tegelijkertijd ben je lekker buiten aan het klussen en bereid je jezelf eigenlijk voor om nog meer geld te gaan besparen.

Je leert immers hoe je zelf dure meubels kunt bouwen. Er zijn zelfs klussers gestopt met werken om fulltime (vooral in het voorjaar en de zomer) tuinmeubelen steigerhout te gaan maken.

Je hebt zelf waarschijnlijk ook al gezien dat het aanbod op het internet extreem groot is. Waarom? Omdat het erg winstgevend is voor bedrijven om steigerhouten meubelen te maken en deze te verkopen.

Prijzen van tuinmeubilair zijn zo duur omdat het ook een beetje een "seizoensproduct" is. In tuinmeubelen steigerhout maken gaat natuurlijk ook veel tijd in zitten. De professionele bouwtekeningen die bedrijven gebruiken zijn nu ook voor jou beschikbaar. Fred heeft hier een extreem mooi pakket van gemaakt.

Ook erg populair dit jaar?

Zelf een kippenhok maken. Steeds meer Nederlanders waarderen het om verse eieren uit eigen tuin te eten. Zelfs zo populair dat Fred heeft besloten een hele gids met bouwtekeningen van kippenhokken te maken. De kippengids.

Iedereen is steeds zuiniger met z'n tijd. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om serieus aan de slag de gaan, ook in de tuin. Soms heb je hier wat hulp bij nodig. Daarom is er sinds kort een echte doe-het-zelf tuingids beschikbaar. Ik gebruik deze gids al een tijdje en ben erg onder de indruk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Gratis Bouwtekening (PDF)