• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Een Big Bag met Zand Bestellen kan Gemakkelijk Online

Wil jij een big bag zand bestellen via het internet? Nou, die kans is zeker wel aanwezig als je deze pagina hebt gevonden. Misschien sta je wel op het punt om het zand te bestellen, maar weet je alleen nog niet precies waar én wat zand je nou precies nodig bent voor je klus. 

Dan is het maar goed dat je deze pagina hebt gevonden. Ik ga je op deze pagina namelijk uitleggen welke verschillende soorten zand er zijn, en waar zand van hoge kwaliteit makkelijk online kunt kopen. 


[share_box]Bereken hoeveel je zand nodig bent

Voordat ik je wat meer ga vertellen over waar je makkelijk zand kunt bestellen, wil ik je eerst vertellen hoe je kunt berekenen hoeveel zand in volume m3 je nou eigenlijk nodig bent voor je klus. 

  1. Bepaal de oppervlakte in vierkante meters (m2) van het deel waar je zand op moet hebben
  2. Bepaalde hoe dik de zandlaag moet worden (wat is het doel van het zand?)
  3. Bereken het volume in m3 en bestel het zand.

Een voorbeeld: Je wil een deel van je oprit bestraten en bent hiervoor geel zand nodig. Dit zand wordt bij de meeste bedrijven ook wel vloerenzand genoemd.

Je oprit is 6 meter lang en 4 meter breed. De oppervlakte is dus 6 x 4 = 24 vierkante meter (m2). De laag zand moet gemiddeld dik worden, 20 centimeter. Het volume zand dat ik nodig ben is: 24 x 0,20 = 4,8 m3

Rekening houden met inklinking

Wanneer je bovenstaande hoeveelheid hebt uitgerekend, doe het dan nog maar even keer 1.2 om rekening te houden met inklinking. Zand zakt in als het is aangelegd, waardoor je dus minder volume hebt. Dat heeft dus inklinking

Het totaal van het voorbeeld komt dus ongeveer op 5.6 m3 vloerenzand. Ik zou in dit voorbeeld dus 6000 kg zand bestellen. Dit krijg je dan geleverd in ongeveer zes BIG BAGS. 

Let op! Niet elke soort zand is even zwaar als je kijkt naar volume. Brekerzand is bijvoorbeeld wel 1500kg per kuub.


Welke soort geel zand ben ik nodig?

Nu vraag je jezelf misschien ook nog wel af welke soorten zand er wel niet allemaal zijn. Je weet bijvoorbeeld nog niet precies welke soort zand jij nodig bent voor je klus. Je bent misschien opzoek naar "geel zand in een big bag".

Het is vrij belangrijk om de juiste soorten zand te gebruiken voor je klus. Het grote verschil zit vooral in de samenstelling van het zand. De één is een stuk steviger, de ander een stuk korreliger of zachter.

Op de website waar ik m'n zand bestel (waar ik je onderaan deze pagina meer over vertel), is er keuze uit negen verschillende soorten zand, namelijk:

Betonzand

De naam zegt het al. Betonzand wordt gebruikt voor het maken van betonmortel. Dit zand heeft een korreldikte tussen de 0 en 3 mm.

Brekerzand

Brekerzand wordt gebruik voor het vullen van de kieren nadat je klaar bent met bestraten. Het zand heeft een grove structuur wat perfect geschikt is bredere voegen in straatwerk.

Vloerenzand

Vloerenzand is waarschijnlijk het zand dat jij nodig bent als je deze pagina hebt gevonden. De kans is namelijk groot dat je bezig bent met je bestrating. Daarvoor is vloerenzand het best geschikt. Ten behoeve van de verwerkbaarheid worden er speciale eisen gesteld aan de opbouw van de korrels van het zand. 

Metselzand

Dit zand wordt gebruikt voor het maken van metselzand. Het wordt geleverd in een korreldikte tussen de 0 en de 3 mm. 

Voegzand

Dit zand is enorm fijn, en speciaal voor maken van voegspecie. Voegzand heeft een korreldikte tot 1 mm. 

Ophoogzand (funderingszand)

Dit soort zand moet goed doorlaatbaar zijn en voldoende draagvermogen bieden. Zoals de naam het al zegt wordt het gebruikt voor het ophogen van bijvoorbeeld wegen en bouwterreinen. 

Speelzand 

Dit wordt ook wel zandbakzand genoemd, speciaal voor spelende kinderen. Dit zand bevat geen schadelijke stoffen of scherpe steentjes. Daarnaast bevat het geen leem, waardoor kinderen veel minder vies worden.

Heb je net een mooie zandbak gemaakt met een bouwtekening? Gebruikt dit zand dan om de zandbak te vullen!

Lees ook: zelf een zandbak van hout maken.Welk soort zand ben jij nodig voor je klus?

Kijk dus even goed wel soort zand jij nodig bent voor je klus, vooral als je het zand gat gebruiken om specie te maken.

Ook een zandbak vullen met zand dat gebruikt wordt voor bestrating is niet aan te raden.

Wat kost zand per kuub?

Zand bestellen van hoge kwaliteit in een Big Bag kost je gemiddeld zo'n 80,- euro per kuub. 1 m3 = 1 Big Bag of grote zak van plastic.

Een Big Bag zonder zand, kost ook bijna 20,- euro (bijvoorbeeld deze op Bol.com), houdt hier dus wel even rekening mee.

Goed zand kost zonder Big Bag dus ongeveer 60,- euro per kuub (inclusief BTW en transport). 

Mocht je het geluk hebben om dichtbij een plaatselijke zandhandel te wonen die het kan komen brengen met een tractor (zonder big bag), dan ziet je meestal zo rond de 30,- euro per kuub inclusief bezorging.

Waar kun je het beste online een Big Bag met zand kopen?

De kans is groot dat jij op dit moment een big bang met zand nodig bent. Daarom wil ik het nog even met je hebben over Bouwbestel.nl

Dit is de website waar ik zelf ook altijd m'n zand en gereedschap bestel. Het is één van de betrouwbaarste en grootste leveranciers van bouwmaterialen van Nederland. 

Het zand komen ze binnen een paar dagen brengen met een vrachtwagen tegen een scherpe prijs. Via onderstaande link ga je direct naar de website, waar je kunt kiezen welk zand je wil bestellen.

Direct een Big Bag met zand nodig? Dat doe je op Bouwbestel via onderstaande link!


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout