Zelf een houten badkamermeubel maken?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je dit van plan bent. Misschien ben je wel gaan zoeken naar de mogelijkheden en kwam je zodoende op deze pagina terecht. 

Het kan ook zijn dat je al op het punt staat om een badkamermeubel te kopen maar toch nog even wilt kijken of je het niet beter zelf kan maken. Het kan zomaar eens honderden euro’s besparen. 

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen met welke bouwtekeningen jij makkelijk zelf een badkamermeubel kunt maken. 

 

[share_box]

 

 

De inrichting van je badkamer

Wanneer jij een echte klusser ben wil je vast je hele badkamer ook zelf doen. Het kan ook zijn dat je alleen het wastafel gedeelte nog voor elkaar moet maken.

Het is dan vaak zo dat je nog drie onderdelen nodig bent, namelijk:

  • Een spiegel voor aan de muur;
  • De wastafel;
  • Een wastafelondermeubel ofwel de (houten) badkamermeubel.

Op deze pagina zal ik op al deze drie punten wat tips geven.

 

Een badkamerspiegel met LED verlichting

Heb jij al een mooi spiegel uitgezocht voor boven het badkamermeubel?

Grote kans dat je dit nog niet hebt gedaan als je dit lees. De spiegel moet natuurlijk wel bij het badkamermeubel zelf passen. Daarom wachten we daar meestal nog even mee.

Wat op dit moment erg mooi en ideaal is zijn de nieuwe Badkamerspiegels met LED verlichting. Dit zijn speciale spiegels met ideaal licht voor in de badkamer.

Ze worden vaak los verkocht en passen daarom mooi in een “houten badkamermeubel maken” project.

 

 

badkamer inrichting tips

 

 

Kies een mooie wastafel die bij het soort hout past

Bij het kiezen van een geschikte wastafel ga je natuurlijk eerst kijken hoeveel ruimte je hebt.

Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je veel ruimte hebt en misschien wel twee wastafels naast elkaar wilt zetten.

In de meeste gevallen kiezen klussers voor een donkere wastafel met bijvoorbeeld steigerhout die ze mooi behandelen met een whitewash.

>> Kijk hier voor een wastafel die mooi bij hout past<<

Verderop in dit artikel zie je een foto met een mooi voorbeeld van zo’n doe-het-zelf badkamermeubel.

 

Een extra waardevolle tip voor een nieuw badkamer…

Wanneer je net een nieuwe badkamer hebt gemaakt wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk nieuw houden.

De grootste vijand van nieuw badkamers zit gewoon in ons water: kalk. Door kalkaanslag zien zelfs nieuwe badkamers er binnen een jaar niet meer nieuw uit.

Daarom heb ik er dan ook voor gekozen bij de verbouwing van mijn huis, om een waterontharder te laten installeren. Dit is een apparaat die door middel van harsbolletjes al het kalk uit je water haalt.

Zo gaat alles veel langer mee. Je koffiemachines, sanitair, keuken, wasmachines en al het andere dat in aanraking komt met water. Echt een top investering voor iedere doe-het-zelver.

 

 

Zelf een houten badkamermeubel maken

Goed, nu het onderdeel waarvoor je waarschijnlijk op deze pagina bent beland: de badkamermeubel. 

Een badkamermeubel maken kun je vergelijken met het maken van andere houten kasten.

Waar je even wat extra aandacht aan moet besteden is de afwerking en de behandeling. Een badkamer is natuurlijk een vochtige ruimte waardoor het hout wat extra aandacht nodig heeft. 

 

Wat kost een houten badkamermeubel als je deze koopt?

Wanneer jij van plan bent om zelf een badkamermeubel te maken ben er vast al van bewust dat badkamermeubels enorm duur zijn.

Dit maakt het ook zo’n mooi besparend doe-het-zelf project. Net als bij het maken van bijvoorbeeld een steigerhout bed, kun je honderden euro’s besparen.

Een beetje badkamermeubel die je eigenlijk ook helemaal zelf kun maken zit al snel rond de 600,- euro (bijvoorbeeld deze).

 

Materiaal van een wastafel onderkast

Het gebruik van steigerplanken is nog steeds veruit het populairst, ook in de badkamer. 

Dit komt enerzijds doordat steigerhouten gewoon enorm goed te bewerken is en anderzijds dat de meeste bouwtekeningen ook met steigerhout werken. 

Badkamermeubels worden ook wel van MDF gemaakt. Dit zie je tegenwoordig toch een stuk minder bij zelfbouw, omdat dit vrij zwak materiaal is. 

Een zelfgemaakt badkamermeubel kun je het beste behandelen met steigerhoutbeits om het te beschermen tegen de vochtige badkamer.

 

Een bouwtekening badkamermeubel

Het is belangrijk om een goede bouwtekening badkamermeubel te gebruiken zodat je niet voor niets aan de slag gaat. 

Wanneer je een ervaren klussers bent en wel eerder kasten hebt gemaakt, moet het make ban dit badkamerbeulen niet zo moeilijk zijn. Met een professionele bouwtekeningen weet je waar je aan toe bent en minimaliseer je de kans op constructiefouten.

In het volgende hoofdstuk laat ik je zien waar ik de badkamermeubel bouwtekening vandaan haal. 

 

 

Badkamermeubel steigerhout tekening pdf download

Waar kun je geschikte bouwtekeningen vinden voor het houten badkamermeubel maken? Nou, dat zal ik je vertellen.

Die haal ik allemaal uit Freds Bouwtekeningen, een pakket waar ik inmiddels al vele maanden gebruik van maak en veel geld heb bespaard.

Wanneer je eenmaal lid bent (net als 15000 andere klussers) krijg je toegang tot duizenden bouwtekeningen, waaronder de houten badkamermeubel tekeningen. 

Hieronder zie je een voorbeeld van de populairste bouwtekening die je kunt downloaden.

 

houten badkamermeubel maken
Doe-het-zelf Badkamermeubel Steigerhout (bouwtekening)

 

Ja, geef mij toegang tot de bouwtekeningen!

 

Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je ook nog genoeg andere kasten maken die eventueel als badkamermeubel kunnen dienen.

Met Freds Bouwtekeningen krijg je toegang tot tientallen bouwtekeningen van kasten die je direct kunt downloaden in pdf formaat.

Ik heb even voor je gekeken en onderstaande bouwtekeningen van een voorraadkast is ook erg mooi om bijvoorbeeld handdoeken in op te bergen.

 

houten kast maken voorraadkast
Voorraadkast of Handdoek-kast?

 

Wat kun je nog meer zelf maken voor in de badkamer?

Nu ik je heb verteld voor je al deze professionele bouwtekeningen van kasten en meubels kunt downloaden, heb ik nog meer goed nieuws voor je.

In het pakket staan namelijk ook nog tekeningen van een mooi handdoek rek. Ik heb dit rek zelf in de keuken staan (waarom niet).

Zo kun je op termijn enorm veel geld besparen én je kunt je doe-het-zelf projecten eventueel verkopen met een mooie winst.

 

Voordat je begint met het zelf badkamermeubel maken…

Voordat je aan de slag gaat met de bouwtekeningen, moet je je zoals gezegd even goed voorbereiden.

Iets wat mij altijd helpt voordat ik aan de slag ga is, even kijken naar wat er allemaal te koop is. Aan de hand van foto’s de bouwtekeningen van Fred (vooral voor maten en materiaal) en reacties van mensen maak ik dan zelf het meubel na.

Omdat er meerdere bouwtekeningen beschikbaar zijn van allerlei ondermeubels kun je veel kanten op met wat creativiteit.

In theorie zou je ook een bouwtekening van een verhoogde tv meubel steigerhout kunnen gebruiken voor een badkamermeubel, als je snapt wat ik bedoel.

Wees creatief en onderneem actie. Succes met klussen!

 

Ja, ik wil toegang tot de bouwtekeningen!

 


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout