Konijnenhok binnen: Maken vs Kopen

Wanneer jij op deze pagina bent terecht gekomen, bent je vast opzoek naar meer informatie voor een konijnenhok binnen.

Je twijfelt misschien het konijnenhok zelf te maken of toch te kopen. Is een goed konijnenhok binnen goedkoop?

Dit en meer kun je lezen in dit artikel. We gaat het eerst hebben over het zelf maken van een konijnenhok voor binnen, hierna gaan we kijken wat de populairste online konijnenhok zijn bij één van de beste webshops van Nederland. Lees dus snel verder!

 

[share_box]

 

 

Wat is belangrijk voor een konijn binnen?

Voordat ik je ga vertellen wat je kunt doen om zelf in het bezit te komen van een mooi nieuw konijnenhok, wil ik eerst een andere vraag beantwoorden.

Waar moet een goed konijnenhok voor binnen nu minimaal aan voldoen? Het antwoord hierop heb je misschien ook al kunnen lezen in andere artikel dat ging over het konijnenhok buiten maken.

Allereerst is bewegingsruimte natuurlijk enorm belangrijk. Dit kun je natuurlijk doen door een groot hok te maken of te kopen. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Wat kun je dan doen? Veel spelen met je konijn!

 

Ga binnen spelen met je konijn

Konijnen zijn sociale dieren en houden van veel bewegen en spelen. Investeer dus niet alleen in een konijnenhok maar kijk ook eens wat er bij je huis pas qua speeltjes.

Veel mensen met een konijnenhok binnen kiezen ervoor om er bijvoorbeeld een konijnentunnel te kopen.

 

Zoals je ziet in het bovenstaande filmpje hebben konijnen toch echt wel wat beweging nodig. Als je niet zoveel tijd hebt kun je ook je konijn echt tam maken en zelf laten spelen. Zo wordt het echt een huisdier waar je veel lol mee zult hebben.

Hok goed schoon houden

Maak het hok het liefst minimaal één keer per week schoon. Vergeet niet om het drinkflesje ook goed schoon te maken, dit kan op termijn namelijk een grote bron van bacteriën worden.

Konijnenhok binnen maken: voor echte klussers

Ben jij een beetje een klusser? Grote kans dat je dat toch wel een beetje bent als je op deze website bent beland.

Wat je dan natuurlijk ook kunt doen is je vaardigheden gebruiken voor het konijnenhok binnen maken! In dit hoofdstuk zal ik je vertellen hoe veel klussers dit doen.

Konijnenhok binnen bouwtekening downloaden

Voor het konijnenhok binnen maken ben je natuurlijk een professionele bouwtekening nodig. Ik weet een pakket waar goede bouwtekeningen voor konijnen hokken in staan. Het is een pakket dat door duizenden klussers in Nederland wordt gebruikt.

Met de bouwtekeningen uit dit pakket kun jij straks stap-voor-stap je eigen konijnenhok maken.  Als je klaar bent met het maken van je konijnenhok voor binnen, kun je je al vast voorbereiden op de zomer. Er staan namelijk nog vele andere bouwtekeningen in waarmee je ook voor buiten de tofste dierenhokken kunt maken.

De bouwtekeningen konijnenhok binnen downloaden doe je via onderstaande kortingslink.

Klik hier om direct toegang te krijgen tot alle bouwtekeningen >> 

konijneflat maken bouwtekening downloaden
Konijneflat_bouwtekening
konijnenhok binnen bouwtekening downloaden
Konijnenhok_bouwtekening_pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiaal voor konijnenhok binnen

Het materiaal dat je nodig bent voor je binnen konijnenhok staat sowieso aangegeven op de bouwtekening. Heb je zelf nog wat hout over van een andere klus? Grote kans dat het daar ook mee kan.

Wees je wel bewust van de verschillende houtsoorten die je beter niet kunt gebruiken voor binnen.

Nog een andere tip: gebruik geen kippengaas voor een konijnenhok! Hier bijten konijnen namelijk gemakkelijk doorheen. Nu is dit natuurlijk binnen een minder groot probleem dan buiten, maar toch 🙂

 

Konijnenhok binnen kopen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je op deze pagina terecht bent gekomen, maar helemaal niet zo handig bent. Dan kun je natuurlijk het beste een konijnenhok voor binnen online kopen.

Ik zal je hieronder een paar populaire opties laten zien.

 

Konijnenhok binnen 1 verdieping

Als je een konijn binnen wilt houden, zorg dan dat je het voldoende aandacht geeft.

Konijnen zijn namelijk echte gezelschapsdieren en zullen niet oud worden als ze veel alleen zijn met weinig bewegingsruimte.

Het beste konijnenhok binnen vinden wij het Kerbl Fred Konijnenhok van Bol.com

Bekijk het Kerbl Fred Konijnenhok op Bol.com >>

Konijnenhok binnen 2 verdiepingen kopen

Als je twee konijnen binnen wilt houden, is het wel handig om twee verdiepingen in je hok te hebben. Zo kun je ruimte besparen en toch je konijnen voldoende ruimte geven.

Een mooi en populair konijnenhok om dit te doen is het Karlie Konijnenhok van Dierenwereld Dijkstra.

Bekijk het Karlie konijnenhok combi 122x50x107 cm op Bol.com  >>

 


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout