Wil jij een speeltoestel zelf maken? Ik neem aan dat je dit wel van plan bent als je op deze pagina terecht bent  gekomen.

Misschien twijfel je nog een beetje en ben je alleen nog opzoek naar een geschikte bouwtekeningen voor een mooi speeltoestel.

In dat geval heb je in ieder geval de juiste pagina gevonden. Ik ga je namelijk vertellen waar je op moet letten bij het maken van een speeltoestel én waar je verschillende professionele speeltoestel bouwtekeningen kunt downloaden.

Wanneer jij zo snel mogelijk aan de slag wil, moet je sowieso even verder lezen!

 

[share_box]

 

 

Hoe moeilijk is zelf een speeltoestel maken?

Hoe moeilijk is dat nu, zelf een mooi speeltoestel maken voor in de tuin?

Nou, dat zal ik je vertellen. Het is geen doe-het-zelf klusje voor een complete beginner, dat is één ding dat zeker is.

Mocht je al redelijk wat ervaring hebben, of je krijg je hulp van een ervaren klusser moet het echter geen probleem zijn. Mocht je toch als beginnende klussers aan de project willen beginnen, deel dan het project op in “stukken”.  Werk bijvoorbeeld van onder naar boven; bouw eerst de fundering, dan het middelgedeelte + glijbaan en dan de zij-constructie met een schommel.

 

Materiaal om zelf en speeltoestel te maken

Je vraagt je misschien ook nog af van welke materialen een mooi speeltoestel gemaakt worden.

Ik heb even voor je gekeken in het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen. De populairste speeltoestellen worden gemaakt van Geïmpregneerd of Hardhout.

Dit staat altijd aangegeven op de materiaallijst van de bouwtekeningen die je kiest om te gebruiken. De gebruikte materialen zijn allemaal verkrijgbaar via de bouwmarkt of een houthandel. Er zijn ook steeds meer drukke klussers die het materiaal online bestellen, bij bijvoorbeeld Bouwbestel.nl

Veiligheid en tips

Let op het onderstaande bij het gebruik van een zelfgemaakt speeltoestel:

  • Alleen geschikt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar
  • Maximaal gewicht is ongeveer 100 kilo (afhankelijk van het materiaal)
  • Alleen geschikt om buiten te gebruiken
  • Gebruik geel zand over rubberen tegels als ondergrond voor de veiligheid

 

Bouwtekening speeltoestel downloaden

Nu je ongeveer weet waar je rekening mee moet houden bij het zelf maken van een speeltoestel, zal ik je vertellen waar je goede bouwtekeningen kunt downloaden.

De beste bouwtekeningen van speeltoestellen kun je vinden in het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten. Dit is enorm populair pakket met meer dan 10.000 verschillende tekeningen en bouwplannen voor doe-het-zelvers.

Zie jij ergens een mooi zelfgemaakt speeltoestel staan? Grote kans dat gemaakt is door één van de inmiddels 20.000 leden van Freds Bouwtekeningen!

Hieronder een greep (het zijn er een stuk of 5) uit de populairste speeltoestel bouwtekeningen:

Zoals je aan deze overzicht afbeeldingen kunt zien, is het heel wat timmerwerk. Je krijgt er echter ook heel wat voor terug. Een houten speeltoestel zelf maken bespaard je, als je de stappen op de bouwtekeningen goed volgt, wel zo’n 1000,- euro.

Dit komt vooral doordat er natuurlijk heel wat manuren in zitten bij een speeltoestel die je laat maken. Daarom is dit ook een van de meest populaire projecten onder doe-het-zelvers die echt iets moois willen maken voor kinderen.

 

Speeltoestel Bouwtekening Type A – Freds Bouwtekeningen

 

De onderstaande bouwtekening is van een speeltoestel zonder dak. De constructie is dan ook een stuk makkelijker om te maken. Daarnaast zit er aan de zij-bouw nog een schommel optie, die vrij makkelijk zelf te maken is.

 

zelf speeltoestel maken bouwtekening B
Speeltoestel Bouwtekening Type B – Freds Bouwtekeningen

 

 

Onderstaande boomhut bouwtekening is inmiddels ook enorm populair. Er zijn vijf verschillende bouwtekeningen van dit houten boomspeeltoestel beschikbaar. (Zitten allemaal in het bouwtekeningenpakket)

Namelijk een bouwtekening voor een speeltoestel zonder palen, met palen, van hardhout, vuren of grenen. De boomhut is  3 bij 3 meter en 2 meter hoog.

zelf een boomhut maken met een bouwtekening
Boomhut Bouwtekening – Freds Bouwtekeningen

 

Wat je nog meer bij een speeltoestel kunt maken:

Het mooie van het bovengenoemde bouwtekeningen pakket is dat er niet alleen bouwtekeningen van speeltoestellen inzitten.

Er zitten namelijk nog veel meer bouwtekeningen van speelgoed in. Het kan misschien zijn dat je ook nog een speelhuisje hout wilt maken, of een speelgoedkist waar je speelgoed en gereedschap mooi in op kunt bergen.

Een ander mooi voorbeeld is onderstaande rekstok bouwtekening. Simpel om erbij te maken met het hout wat je over hebt van je speeltoestel project. 

 

Rekstok Bouwtekening – Freds Bouwtekeningen

 

Zoals je op deze pagina hebt kunnen zien is een speeltoestel opgebouwd uit een aantal onderdelen die jij stap-voor-stap kunt gaan maken. 

Het is hierbij belangrijk dat je beschikt over de juiste bouwtekeningen. Het pakket van Fred zorgt er voornamelijk voor dat je geen tijd meer verspilt aan die eindeloze zoektocht naar geschikte (gratis) bouwtekeningen. 

Mocht je zo’n gratis bouwtekening vinden, komt je er vaak al vrij snel achter dat deze incompleet of helemaal niet zo best is. Ik kan je dan ook aanraden om eenmalig te investeren het het complete pakket!

Via onderstaande kortingslink ga je direct naar de pagina waar je toegang kunt krijgen tot alle bouwtekeningen. 

 

Ja, ik wil direct toegang tot alle bouwtekeningen!


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout