voliere bouwen voor papegaai tekeningWil jij graag een voliere bouwen voor je vogels? Grote kans dat je dat van plan bent als je op deze pagina terecht bent gekomen. Misschien ben je wel op zoek naar een goede bouwtekening voor dit project of gewoon op zoek naar wat extra informatie.

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen waar je een goede voliere bouwen tekening kunt vinden en waar je op moet letten. Veel klussers besteden buiten het zelf maken van de voliere ook nog wat extra aandacht aan de vogels.

Wat heb je aan een mooie voliere wanneer je volgens vervolgens niet naar je luisteren? Ik zal je ook vertellen wat er meestal thuis hoort in de inrichting van een goede voliere. Lees dus snel verder!

 

[share_box]

 

 

Zelf voliere bouwen tips

Waar moet je eigenlijk op letten bij het zelf voliere bouwen? Als je extra let op onderstaande punten, voorkom je al veel fouten die klussers maken. 

  • Denk aan de plaats, je hebt minimaal 3x6x2 lxbxh ruimte nodig in je tuin;
  • Gebruik alleen materiaal wat niet schadelijk is voor vogels (geen geïmpregneerd hout);
  • Denk alvast na wat je IN de voilere wil plaatsen: zo kan je hier met de bouw rekening mee houden;
  • Het draait om de volgels: investeer in kennis en ervaring met vogels.

Materiaal voliere bouwen

Voor het materiaal van je voliere buiten ben je natuurlijk een houtsoort nodig die goed tegen weer en wind kan. 

Materialen die schadelijk kunnen zijn voor dieren worden natuurlijk vermeden. Om altijd zeker te zijn dat je het beste hout gebruikt, zorg dan dat je beschikt over een professionele bouwtekening.

Hierop staat precies welk materiaal je moet kopen voor het project. Meestal is dit steigerhout/ vurenhout wat makkelijk bewerkbaar is. Hout en ander materiaal bestellen kan online voor een goede prijs via Bouwbestel. 

Papegaaien & Parkieten School van Nederland & België

Ben jij van plan om parkieten of  papegaaien te houden? Wil jij zorgen dat een parkiet bijvoorbeeld gek op je wordt en blijft? 

Dan kan ik je op aanbevelen van vele andere vogel doe-het-zelvers de Birdbox aanraden.

Met de Birdbox kun je alles leren over het houden van je papegaai of parkiet als huisdier. Er staat ruim 45 uur uniek videomateriaal in. 

 

voliere bouwen voor parkiet tips en training

 

Inrichting voliere: waar worden vogels blij van?

Vogels als parkieten worden blij van allerlei speelgoed in de voliere. Dit kan van alles zijn. Als echte doe-het-zelver kun je natuurlijk van alles verzinnen. 

Takken, ladders, stukken met touw of bouw eerst de vogelvoederbak die ik later in de artikel bespreek. 

Wat veel  vogel doe-het-zelvers  en klussers die lid zijn van Freds Bouwtekeningen ook doen is zelf een houten trap maken voor in voliere. 

 

                                                         

 

Aan die zelfgemaakte trap kun je vervolgens weer stukjes touw en dergelijke hangen. Zo krijg je een mooi ingerichte voliere waar volgens echt van kunnen genieten.  

 

Voliere bouwen tekening downloaden (pdf)

Ben jij nog op zoek naar een goede voliere bouwtekening pdf? 

Onderstaande bouwtekening is onlangs (2017) nog toegevoegd aan het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen. Met deze bouwtekening maak jij zelf een unieke vogel voliere voor in je tuin. 

Het bevat een uitgebreide materiaallijst en een zaaglijst. Zo kun je de bouw van je eigen voliere goed voorbereiden en kom je niet voor ongewenste verassingen te staan. 

De tekening is gebaseerd op de bestverkochte voliere voor in de tuin van Nederland. Hier was tot een paar maanden terug nog geen goede bouwtekening voor beschikbaar. 

 

voliere bouwen bouwtekening pdf download

 

Bouwtekeningen NU Downloaden

 

De tekening is gebaseerd op de bestverkochte voliere voor in de tuin van Nederland. Hier was tot een paar maanden terug nog geen goede bouwtekening voor beschikbaar. 

Vogelvoederhuisje-maken-768x808

 

Wat kun je nog meer maken voor in een voliere (resthout!)?

Nadat je dit voliere bouwen project hebt afgerond, ben je er natuurlijk nog iet helemaal. Je moet de voliere nog inrichten met leuke dingen voor de vogels. 

Wat ik al een aantal klussers heb zien doen die een eigen voliere hebben gebouwd is dat ze me behulp van de overige bouwtekeningen bijvoorbeeld een vogelvoederhuisje maken. 

Dit vogelvoederhuisje kan mooi midden in de voliere staan. Het voederhuisje kan je gemakkelijk maken met bijvoorbeeld het resthout wat je overhebt van het maken van de voliere. 

 

Voliere bouwpakket: ja of nee

Wanneer jij geen tijd of zin hebt om al het hout zelf te zagen, kun je er voor kiezen om een kant en klaar voliere bouwpakket te kopen.

Het grote nadeel van een voliere bouwpakket is dat ze erg duur zijn als het het gaat vergelijken met zelfbouw.

Als je een middel tot grote voliere voor in de tuin wilt, zit je al snel rond de 700,- euro voor een bouwpakket. Daarbij heb je er ook nog redelijk veel werk van om het in elkaar te zetten.

Zelf zagen kan jij ook!

Ik raad je dan ook aan om alles gewoon zelf te gaan zagen. Wanneer jij de kennis en kunde hebt om een voliere bouwpakket in elkaar te zetten, kun je ook zagen.

Tuurlijk kost dit wat extra tijd, maar je bespaard ongeveer 500,- euro met deze doe-het-zelf klus. Met de overige bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningen pakket kun je vervolgens in de toekomst ook nog veel geld besparen. 

Wanneer jij een echte klusser bent raad ik je dan ook aan om lid te worden van Freds Bouwtekeningen. Zo kun je direct aan de slag met de voliere bouwtekeningen én nog veel meer tekeningen van allerlei houtbouw projecten.

zelf voliere bouwen tekening

Bouwtekeningen NU Downloaden


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout