Zelf een tuinpoort maken? Dat is minder moeilijk dan je misschien denkt. Op deze pagina vertel ik je hoe ik mijn tuinpoort heb gemaakt. Lees dus snel verder

[divider height=”30″ style=”zigzag” line=”default” themecolor=”1″]

 

[share_box]

 

Zelf Een Tuinpoort Maken In 5 Stappen

tuinpoort maken

Als jij op deze pagina bent terecht gekomen ben je vast van op zoek naar informatie over een tuinpoort maken.

Je hebt geluk, want op deze pagina kun je een informatie en tips lezen hoe je dit makkelijk kunt doen. Eerst kun je lezen waarmee je rekening moet houden in je tuin bij het plaatsen van een tuinpoort.

Hoeveel ruimte ben je nu werkelijk nodig? Daarna gaan we beginnen met het echte werk. Download de bouwtekeningen, verzamel het materiaal en onderneem actie!

Dit is een bewezen manier waarmee honderden klussers in Nederland inmiddels een houten tuinpoort zelf hebben gemaakt.

 

 

Stap 1: Maak ruimte voor je tuinpoort

Het altijd om eerst goed te kijken in je tuin waar de tuinpoort precies moet komen te staan. Gebruikt meetgereedschap om alles zorgvuldig uit te meten.

 

Functies

Stel je zelf een aantal vragen over de functies en doel van de tuinpoort die je wilt gaan maken. Bijvoorbeeld:

Moet er een auto doorheen kunnen? Waar ga ik de tuinpoort aan vast zetten? Hoe hoog moet de tuinpoort worden? Welke ondergrond ligt er?

Zo komt je vast en zeker op zaken waar je rekening mee moet houden!

Afmetingen

Neem deze informatie dan ook mee in de afmetingen. In stap 2 kun je de tuinpoort maken bouwtekeningen downloaden, hierop staan ook afmetingen die kunt gaan gebruiken.

Het kan zijn dat je een speciale tuin hebt en een combinatie van tekeningen moet gebruiken. Vergeet dan niet om de verhoudingen op de tekeningen juiste om te rekenen.

 

Stap 2: Tuinpoort maken tekening downloaden

Met deze stap begint het allemaal. Goede bouwtekeningen zijn enorm belangrijk bij elke houtbouw klus. Met bouwtekeningen die gemaakt zijn door ervaren klussers met stap-voor-stap uitleg is de kans op fouten een stuk kleiner.

Daarnaast zie je direct wat je nodig bent aan materiaal, zoals houtsoort, en welke planken je allemaal moet zagen.

 

Toegang tot alle bouwtekeningen in pdf (+kortingslink!)

Om toegang te krijgen tot de bouwtekeningen kun je van onze kortingspagina gebruik maken. Dat doe je nu via onderstaande link.

Klik hier om naar de kortingspagina van Fred te gaan >>

Ga dan naar “Ja, geef mij toegang tot de bouwtekeningen”. Vul je gegevens in, betaal en wacht tot dat je het mailtje krijgt met de log in gegevens.

Zie de aankoop van de bouwtekeningen als een investering om op lange termijn duizenden euro’s te besparen.

 

Kies een bouwtekening voor het tuinpoort maken

Nu je toegang hebt tot Freds Bouwtekeningen pakket, kun je in de database zoeken naar tuinpoort of tuinhek.

Je krijgt dan heel wat tekeningen te zien die je direct kunt downloaden op je computer. Print de bouwtekeningen eventueel uit als je geen tablet hebt die je kunt gebruiken bij het klussen.

tuinpoort maken tekening

 

 

 Bouwtekeningen NU Downloaden

 

De meeste klussers kiezen de standaard tekening, de eerste bovenstaande tekening. Dit hangt natuurlijk af van de informatie die voortkomt uit stap 1.

Op de tekeningen kun je de afmetingen zien, zo kun je de keuze maken over de bouwtekening die bij je tuin past.

 

Stap 3: Materiaal verzamelen en voorbereiden

Dit is de belangrijkste stap in ons hele proces van het zelf tuinpoort maken. Als we deze stap goed doen, kunnen we veel tijd besparen bij de volgende stappen.

Materiaallijst

Kijk op de materiaallijst van de bouwtekening om te kijken hoeveel en welk soort hout je precies nodig bent. Ga vervolgens op zoek naar het hout dat je nodig bent voor het tuinpoort maken.

Steigerhout kun je het beste zoeken via Marktplaats. Geen lokale steigerhout boer gevonden? Ga dan gewoon naar de bouwmarkt en koop het daar. Je bent dan meestal wel wat duurder uit.

Let goed op dat je voor sommige korte planken de hele lengte moet gebruiken! Beter teveel dan dat je nog weer een keer terug naar de bouwmarkt moet.

Het is ook geen probleem als je hout overhebt. Dit kun je mooi gebruiken voor je volgende project, daar heb je immers het bouwtekening pakket ook voor gekocht…

Planken zagen

Goed, nu je al het hout verzamelt hebt kun je beginnen met zagen van de planken. Werk de zaaglijst die ook bij de bouwtekening zit.

Hierdoor krijgt je een mooie verzameling van planken. We creëren zo als het ware ons eigen bouwpakket!

Om dit allemaal zo snel en goed mogelijk te doen, ben je verschillende zagen nodig. Bekijk het volgende artikel even om te kijken of je wel de juiste zagen gebruikt:

Gereedschap dat wij gebruiken voor onze klus >>

Vergeet niet aan je eigen veiligheid te denken, gebruik in ieder geval een bril bij het zagen! Ogen kunnen we nog niet zelf maken met een bouwtekening, helaas.

 

Steigerhout kopen

 

 

Stap 4 :Tuinpoort maken van steigerhout

De volgende stap in ons tuinpoort maken project! Tijd voor actie. Alles je alles goed hebt voorbereid ben je misschien nog wel sneller klaar als stap 3.

Alles klaar leggen

Leg alle planken mooi bij elkaar als een echt bouwtekeningen pakket. Daarvoor kun je eventueel handig gebruik maken van een workmate.

Zorg dat de gezaagde planken die je als eerste nodig bent, bovenop komen te liggen. Zo heb je de minste kans dat de planken vies worden of beschadigd raken.

Vergeet niet je accuboormachine nog even op te laden of een extra accu te pakken.

Aan de slag!

Nu je alles goed klaar hebt gelegd, kun je beginnen om je eigen echte tuinpoort te maken.

Volg de bouwtekening stap-voor-stap, als je alles goed hebt gezaagd met het juiste gereedschap, moet alles passen.

 

houten poort maken bouwtekening pdf
Deze houten poort is getekend voor Glen Willems en is beschikbaar in Freds Bouwtekeningen Pakket.

Bouwtekeningen NU Downloaden

Stap 5: Afwerking

Nu je zelfgemaakte tuinpoort op de plek staat, kun je nog wat afwerking doen. Dit hangt een beetje af van wat je zelf mooi vindt.

Bijschuren

Schuur het bijvoorbeeld wat bij en ga de tuinpoort verven of beitsen. Dit hangt een beetje af van de bouwtekening en de soort poort je hebt gekozen.

Als je gebruikt steigerhout hebt gebruikt, kun je het eventueel beitsen naar eigen smaak.

Zorg gewoon dat het mooi weerbestendig is en controleer af en toe even of de poort en nog mooi bij staat.

Verf kopen

Verf kun je het beste gewoon online bestellen zodat je meer tijd hebt om te klussen. Het is vaak goedkoper en je hebt het super snel in huis.

Op deze site bestel ik al mijn verf en beits >> 

Je hebt daar ruimte keuze, lage prijzen en de service is erg goed.

 

Klaar met je tuinpoort? Tijd voor de volgende klus!

Je hebt natuurlijk wat geld uitgeven aan in dit project. Nog steeds veel minder dan wanneer je het had laten maken (scheelt snel 1000,- euro), maar toch.

Om dit geld terug te verdienen op de lange termijn kun je met Freds Bouwtekeningen enorm veel andere projecten starten.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan tuinmeubelen steigerhout. Deze zijn erg duur om te kopen en kun je dus veel op besparen door deze zelf te gaan maken.

Op deze manier bespaar je veel geld met je doe-het-zelf vaardigheden. Misschien heb je zelfs de ambitie om ze te gaan verkopen via Marktplaats en geld te gaan verdienen!

 

 


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout