Tv meubel steigerhout maken? – Is het kijken wel waard!

Bureau steigerhout maken? Vergeet dit niet!
12 januari 2017
Laat alles zien

Tv meubel steigerhout maken? – Is het kijken wel waard!

tv meubel steigerhout

tv meubel steigerhout voorbeeld fred bouwtekening steigerhout

Een tv meubel steigerhout maken is enorm populair. Door de robuuste en tijdloze uitstraling passen ze in alle woonkamers. Ze zijn ook erg onderhoudsvriendelijk en kunnen tegen een stootje. Ideaal voor in een woonkamer waarin geleefd mag worden!

 

 

Tv meubel steigerhout maken? Dat is het kijken wel waard!

 

Maak zelf je tv meubel van steigerhout, je zult er komende winter elke dag tevreden aan terug denken. Bezig zijn met je hobby en tegelijkertijd een meubel maken die in de winkel honderden euro’s zou kosten. Er zijn niet voor niets zoveel bedrijven actief die de meubelen voor je willen maken. Het maakt iets wat qua verkoop waarde het dubbele waard is!

Na dat je je eerste meubel succesvol hebt gemaakt, gaat het zeker naar meer smaken. Iedereen wil wel eens een nieuw bureau of iets maken om spullen in op te bergen. Of bijvoorbeeld om je TV op te zetten in de woonkamer!

 

 

Waarom een t v meubel steigerhout maken?

Om zelf het tv meubel steigerhout te maken moet je op verschillende dingen letten. Vanzelfsprekend moet je eerste een bouwtekening hebben. Daarna kun je bezig met het plannen van je project.

Je moet natuurlijk rekening houden met de grootte van je TV én wat je verder in de kastjes op wil gaan bergen. Als je bijvoorbeeld dvd’s of boeken in de kastjes op wil gaan bergen, moet je hier rekening bij gaan houden in de bouwtekening.

Als je een grote dvd collectie hebt, kun je de kastjes iets dieper maken dan op de bouwtekening. Het is dan misschien wel wenselijk dat het tv meubel gesloten is, zodat je niet tegen de dvd’s of boeken aankijkt. Maar dit is natuurlijk subjectief en een kwestie van smaak.

 

Stijl van je tv meubel

Je kan er eventueel ook een open kastje van gaan maken. Hierbij moet je op letten dat het past bij de rest van je huiskamer. Open kastjes moeten goed ingericht worden in de stijl van de rest van de kamer. Om goed meubels en kleuren de gaan combineren kun je bijvoorbeeld eerst een moodboard gaan maken. Zo voorkom je dat je verkeerde keuzen maakt in je inrichting.

Een open tv meubel steigerhout is bijvoorbeeld erg mooi als je een professionele geluidsinstallatie bezit. Je kan de ruimte dan gebruiken om de speakers hier in te zetten. Als je helemaal ver wil gaan, kan je zelfs het kastje aanpassen op de form van de speakerset en de sub-woofer.

 

Wat gaat er in je tv meubel?

Een goede geluidsinstallatie bij de tv is iets waar nog veel mensen voor kiezen. Houdt hier rekening mee met het plannen van je project. Het kan de tv meubel steigerhout een stuk meer waard maken. Mocht je het willen verkopen in de toekomst is dit natuurlijk mooi meegenomen!

De maten die op een bouwtekening steigerhout staan kun je eventueel veranderen zodat je een grotere of kleiner tv meubel krijgt. Let hier wel op of de maten relatief gezien nog wel kloppen.

 

Waarmee kun je het beste een tv meubel steigerhout maken?

Voor het maken van het tv meubel kun je het beste nieuw gedroogd en geschuurd steigerhout gaan gebruiken. Dit is het makkelijkst, je hoeft dan niet zelf de boel nog te gaan schuren. Als je wel gebruikt steigerhout gaat gebruiken, zorg dan dat het vrij is van splinters en vuil zoals verf of lijmresten (afhankelijk waar het hout vandaan komt).

Als het steigerhout mooi geschuurd is heb je ook minder kans dat je bijvoorbeeld muren (behang) beschadigd, of dat er iemand gewond raakt. Je kan later zelf het steigerhout de gewenste kleur geven met verf. Het mooiste is dat de rest van de meubels in je kamer ook bij de tv meubel steigerhout passen.

Je kunt bijvoorbeeld ook een salontafel in de zelfde stijl gaan maken.

 

tv meubel steigerhout maken bouwtekening pdf download

 

Scherp gereedschap

Met goed gereedschap ben je veel sneller klaar met projecten zoals deze. Het is ook belangrijker voor binnen meubelen om goed gereedschap te hebben.

Gereedschap dat bot is wel nog wel eens rare dingen gaan doen in het steigerhout.

 

Tv meubel steigerhout bouwtekening downloaden

Om de tv meubel steigerhout te maken ben je natuurlijk een goede bouwtekening nodig. Ik heb goed nieuws voor je: ik heb dit meubel al meerdere keren gemaakt en weet dus wat goede en slechte bouwtekeningen zijn.

Ik heb meerdere bouwtekeningen geprobeerd, en moet zeggen dat je sowieso niet voor gratis bouwmarkt tekeningen moet gaan. 

Welke bouwtekening kan ik dan het beste gebruiken? Goede bouwtekeningen zijn gemaakt door mensen met jarenlange klus ervaring. 

Hierin staat echt de beste bouwtekening voor een steigerhouten tv meubel die ik ooit heb gezien. 

 

 

Steigerhout Bouwtekeningen NU Downloaden

 

Een alternatief: tv wand steigerhout maken

Ik heb al van verschillende klussers gehoord dat ze hiermee aan de slag zijn gegaan in plaats van het het tv meubel. Waarom is deze wand zo populair? Mensen hebben steeds minder opslag ruimte nodig bij in het tv meubel. Kastjes zijn steeds vaker niet nodig.

Je hebt immers steeds minder mensen die dvd’s kopen. Alles digitaliseert in een rap tempo. Waar je vroeger nog 100 dvd’s en de telefoongids in je tv kastjes had liggen, is het tegenwoordig misschien nog een handleiding en een afstandbediening. Je hebt in principe dus alleen nog ruimte nodig voor een geluidsinstallatie en het tv kastje (al ziet die in de modernste TV’s ook al intern).

De tv wand is geheel te maken van steigerhout en heeft een robuuste en moderne look. Je kunt met het maken van de tv wand steigerhout makkelijk rekening houden met het soort televisie dat je hebt.

 

tv wand steigerhout bouwtekening

tv meubel steigerhout maken bouwtekening pdf download

Eindresultaat van een échte klusser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tv wand steigerhout bouwtekening downloaden

De bouwtekening tv wand steigerhout die bijna iedere klusser in Nederland inmiddels gebruikt is die uit het bouwtekening pakket van Fred.

Hierboven zie je een afbeelding van de tv wand uit Freds Bouwtekeningen pakket. Met deze bouwtekening kun jij stap-voor-stap de tv wand maken.

De grap is wanneer je eenmaal toegang hebt tot het bouwtekeningen pakket, je ook nog vele andere meubels en dergelijke kunt maken.

 

Bouwtekeningen NU Downloaden

2 Comments

 1. Andre Bruin schreef:

  Goedenavond,

  ik wil zelf ook een tv meubel maken van nieuwe vuren planken, maar de kleur van de tv meubel zoals op jullie site staat, vind ik erg mooi.
  Zouden jullie kunnen aangeven welke wash kleur dit is en van welk merk?

  Alvast bedankt,

  André

  • Jan schreef:

   Hallo André,

   Volgens Sjoerd is de tv meubel op de foto (die gemaakt is met de tekening uit het pakket) onder het kopje “waarmee”, niet behandeld.

   Er is dus geen wash of kleur gebruikt. De kleur komt van het gebruikte steigerhout zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Bouwtekeningen (PDF)