Opzoek naar wat zelf keuken maken inspiratie en voorbeelden?

Deze kans is vrij groot aanwezig als je deze pagina bent tegengekomen. Misschien sta je zelf wel op het punt om een keuken voor binnen of een buitenkeuken te maken.

De vraag is alleen nog even: hoe dan? Het kan ook zijn dat je een bestaande keuken wat wil aanpassen en hiervoor opzoek bent naar geschikte bouwtekeningen.

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je het geheim van vele klussers verklappen die zelf de mooiste keukens van steigerhout maken. Lees dus snel even verder!

 

[share_box]

 

 

Zelf Een Keuken Maken Van Steigerhout

Wanneer je zelf een keuken wil maken van steigerhout kun je veel kanten op.

Waarschijnlijk is dat ook één van de redenen waarom jij op deze pagina bent; even zien wat mogelijk is.

Ik zal je hieronder wat resultaten laten zien van “zelf keuken maken” projecten. Voor deze projecten is steigerhout veruit het meest gebruikt.

Steigerhout is zoals je misschien al weet enorm robuust en makkelijk te bewerken. Voor steigerplanken kun je het best even kijken bij een lokale houthandelaar via Marktplaats.

Zelf keuken maken van hout voor binnen (steigerhout look)

Allereerst moet je natuurlijk keuzes maken over het soort keuken dat je wilt gaan maken. Moet de keuken kastjes hebben? Zo ja, hoeveel?

Dient de keuken alleen voor opslag of is het ook wel handig dat er een spoelbak aanwezig is.

Dit soort keukens zie je veel terug op plekken waar je wel opslag en kastjes nodig bent, maar geen water. Bijvoorbeeld in bijkeukens, zolders en studentenkamers.

Onderstaande foto´s laten zien dat er wel degelijk bouwtekeningen bestaan om een houten keuken te maken met spoelbak. Waar je onderstaande bouwtekening kunt downloaden laat ik je zien aan het einde van dit artikel.

 

zelf keuken maken bouwtekening pdf download
Bouwtekening binnenkeuken met spoelpak (PDF) uit Freds Bouwtekeningen Pakket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wel of geen spoelbak?

Roestvrij stalen spoelbakken kun je tegenwoordig vrij makkelijk, snel en goedkoop online bestellen. Hier bijvoorbeeld.

Met het bouwen van de keuken kun kun vrij gemakkelijk je eigen wensen inbrengen. Let er wel op dat je hiermee rekening gaat houden bij de bouw van de kastjes.

Als je bijvoorbeeld een spoelbak met afdruip wilt monteren, heb je wat minder ruimte onderin de kastjes.

Buitenkeuken steigerhout maken voor in de tuin

Een andere populaire keuken om zelf te maken is de buitenkeuken van steigerhout. Wil jij ook een buitenkeuken steigerhout maken

Het project is niet veel lastiger dan de binnenkeuken. Wat je wel even nodig bent is een barbecue die je er eventueel op gaat monteren. 

In veel gevallen is dit een gas barbecue. Een tafel model gast barbecue (bijvoorbeeld deze) kun je vrij eenvoudig en veilig monteren op de steigerhouten constructie. 

De bijhorende gasfles wordt in de meeste gevallen links of rechts van de barbecue geplaatst, zodat je er recht onder ruimte hebt voor andere dingen. 

Voor het oog is het natuurlijk ook beter als de gasfles niet te zien is. Op de afbeelding hierboven kun je zien dat deze klussers ook nog een flessenhouder heeft gemaakt.

 

Houten speelgoed keuken maken

Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat je op zoek bent naar manieren om zelf een houten speelgoed keuken te maken. Het is een soort mini keukentje van hout waarmee de kinderen keuken spelen. 

 

houten speelgoed keuken bouwtekening pdf

 

Met bovenstaande speelgoed keuken zul je je kinderen eindeloos speelplezier bezorgen. De bouwtekening houten speelgoed keuken is óók te vinden in Fred’s Bouwtekeningen Pakket.

 

Zelf keuken maken kosten

De kosten van een zelfgemaakte keuken hangt van een aantal zaken af.

Welk hang- en sluitwerk ga je gebruiken? Ga je voor hout als keukenblad of toch voor steen?

De kosten voor de standaard zelfgemaakte keukens kun je ongeveer beramen op de 40 tot 50% van de kosten in de winkels. 

Wanneer je zelf al steigerhout hebt of goedkoop kan krijgen én je maakt geen zaagfouten, kan dit wel terug gebracht worden naar 10%…

Een mooie buitenkeuken van steigerhout kopen kost je snel rond de 1200,- euro. Voor 500,- euro kun je zelf een keuken maken waar je zelf nog meer plezier van zult hebben.

 

Zelf Keukenkasten Maken (MDF of Steigerhout)

Veel klussers maken zich een beetje zorgen over het maken van kastjes. 

Dit is nergens voor nodig. Het is namelijk minder moeilijk dan het lijkt. Er zijn enorm veel bouwtekeningen te vinden waar precies instaat hoe je kastjes moet maken.

Je kunt bijvoorbeeld ook een bouwtekening variant van een tv meubel steigerhout maken gebruiken als inspiratie voor je keukenkastjes. 

 

Let wel even op dat het totaalplaatje een beetje in verhouding is. Wanneer het keukenblok hoger is dan de kastjes, kan dit wel eens raar lijken van een afstandje. 

Keukenkastjes worden in veel gevallen ook gemaakt van steigerhout maar kunnen ook prima van mdf gemaakt worden. Let wel dat de bouwtekeningen uit gaan van steigerhout en de materiaallijst dan wel eens niet kan kloppen. 

Ook ben je vaak wat ander gereedschap nodig met mdf. Hamers zijn niet aan te raden, als je de spijker mist sla je dwars door het mdf heen…

Kijk echter ook met schroeven als je besluit om keukenkastjes van mdf zelf te maken. De hoeken scheuren of breken vrij snel

 

Dit Past Mooi Bij Een Zelfgemaakte Buitenkeuken

Kijk, wanneer je klaar bent dit project, zul je zien dat je nog veel meer zelf kunt maken.

Veel klussers zijn op deze manier lekker aan het klussen en besparen (of verdienen!) veel geld. Banken, krukken, barretjes, kisten… Allemaal zelf te maken, je moet het alleen even doen.

Zoals je al had kunnen lezen zijn design keukens enorm duur om te kopen (kijk bijvoorbeeld hier). Stel je eens voor wat er dan gebeurd als je nog zo’n keuken zelf maakt en op bijvoorbeeld marktplaats zet?

Dan heb je alle investeringen, voor bijvoorbeeld bouwtekeningen, in één klap driedubbel terug verdient.

Bovenstaande tafel voor in de tuin past natuurlijk mooi bij een buitenkeuken.

Helemaal als je het maakt van hout was je overhebt en het behandeld met dezelfde steigerhoutbeits!

 

Bouwtekening Zelf Keuken Maken Downloaden (PDF)

Nu je weet wat er ongeveer mogelijk is, is het tijd om actie te ondernemen. 

Blijf jij nog uren rond zoeken op het internet naar geschikte bouwtekeningen, of wil je gelijk aan de slag?

Een beetje klusser kiest voor dat laatste. Het is dan ook niet gek dat inmiddels zo’n 16000 klussers in Nederland en Belgïe toegang hebben tot het Freds Bouwtekeningen ledengedeelte

 

zelf keuken maken bouwtekening pdf download

 

 

In dit gedeelte kun je namelijk duizenden bouwtekeningen voor allerlei houtbouw projecten direct downloaden (inclusief vele keukens!)

Via onderstaande knop ga je direct naar de de speciale kortingspagina waar je DIRECT toegang kun krijgen.

 

 


Andere klussers lezen...

Zelf Een Luifel Maken Van Hout

Zelf Een Luifel Maken Van Hout